Londra, capitala turistica a lumii

Cosmopolitul oras Londra, al carui nume sugereaza istorie si grandoare, este capitala Angliei. Este de asemenea si cel mai important oras al Europei, atat ca marime, populatie dar si bogatie pe cap de locuitor. Cel mai uimitor lucru pentru cei care sosesc in Londra pentru prima data este grandoarea acestui oras, care se intinde pe o suprafata imensa pe malurile raului Tamisa, ce trece prin centrul orasului impartindu-l in doua zone, cea Nordica si cea Sudica.
Zona centrala dar si cele mai importante obiective tursitice, teatre sau restaurante sunt in zona deservita de metroul londonez in partea de nord a raului Tamisa. Zona la moda si foarte populara printra turisti, numita West End, se afla in vestul orasului si include Soho, Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Leicester Square si Regent Street.
Cei care vin pentru prima oara in Londra vor intampina reale dificultati in orientarea prin aceasta imensa dar diversa metropola. Vestea buna pentru tursiti este ca, datorita vastei diversificari culturale, se vorbesc peste 200 de limbi si dialecte si toate religiile importante sunt reprezentate. De multe ori, Londra poate parea mai degraba o tara decat un oras. Pentru turisti, loc cazare in Londra se poate gasi foarte usor iar preturile, in functie de care regiune a capitalei Regatului Unit vrei sa o vizitezi, sunt pentru toata lumea.
Gazda a unor importante competitii sportive, precum cel mai important turneu de tenis, Turneul de tenis de la Wimbledon, Londra va deveni in 2012 primul oras din lume care va gazdui pentru a treia oara Jocurile Olimpice de Vara.
Asa ca nu rata cea mai frumoasa calatorie intr-o capitala de legenda.