Iata cum trebuie consumata apa imbuteliata, cand temperaturile de afara trec de 40 de grade!

apa imbuteliata

In timpul verii, cand temperaturile ating cote extreme, asigurarea unei hidratari corespunzatoare devine o prioritate. Apa reprezinta un element esential pentru buna functionare a organismului, iar, in zilele caniculare, consumul adecvat de apa devine crucial. Acest articol iti prezinta importanta consumului de apa imbuteliata in timpul caniculei, cantitatea recomandata, temperatura potrivita a acesteia si calitatatile sale (puritate, fara bacterii, microbi etc.).

 

Importanta consumului de apa in timpul caniculei

 

Pe masura ce temperaturile cresc, corpul uman se confrunta cu riscul deshidratarii. Deshidratarea poate duce la o serie de probleme de sanatate, inclusiv ameteli, slabiciune musculara sau chiar colaps. Prin urmare, este vital sa consumam suficienta apa pentru a ne mentine hidratati si sanatosi in perioadele cu temperaturi ridicate.

 

Cata apa ar trebui sa consumam zilnic?

 

Specialistii in sanatate recomanda consumul a cel putin 8 pahare de apa pe zi, dar, in timpul caniculei, aceasta cantitate poate creste considerabil. Fiecare persoana are nevoie de o cantitate diferita de apa, in functie de varsta, greutate, nivelul de activitate fizica si conditiile climatice. Este important sa fim atenti la semnalele corpului nostru si sa consumam apa in mod regulat, chiar si daca nu simtim o sete intensa.

 

Temperatura potrivita a apei de baut in timpul caniculei

 

In timpul verii, temperatura ridicata a aerului poate face ca apa rece sa fie extrem de tentanta. Cu toate acestea, consumul brusc de apa rece in timpul caniculei poate fi socant pentru organism si poate duce la disconfort digestiv. Cel mai bine este sa consumam apa la temperatura camerei sau usor racita. Astfel, evitam fluctuatiile bruste ale temperaturii corpului si ne mentinem hidratati in mod eficient.

 

Alegerea apei imbuteliate H2On.ro pentru siguranta si calitate

 

Pe timpul caniculei, sursele de apa pot fi expuse la bacterii si microbi daunatori. Pentru a ne asigura ca apa pe care o consumam este sigura si curata, alegerea apei imbuteliate de la H2On devine o optiune preferabila. Aceasta este microbiologic pura, ambalata in recipiente sigure (bidoane de 11L si 19L) si premiata inclusiv international pentru calitatile sale (Superior Taste Award, acordat de catre International Taste Institute din Bruxelles, Belgia, in 2019, 2020, 2021, 2022 si 2023).

 

De ce apa imbuteliata este preferata in perioadele cu temperaturi ridicate?

 

Pe langa siguranta pe care o ofera, apa imbuteliata are si avantajul portabilitatii. Putem lua cu noi, oriunde mergem, o sticla de apa imbuteliata, umpluta de la dozator inainte sa plecam de acasa sau de la serviciu, fiind mereu pregatiti sa ne hidratam, mai ales cand ne deplasam prin temperaturi de peste 40 de grade Celsius. De asemenea, multe recipiente de apa sunt concepute pentru a mentine temperatura rece a lichidului in interior, astfel incat sa putem savura o bautura racoritoare chiar si in cele mai fierbinti zile.

 

De ce sa evitam consumul prea rapid de apa rece?

 

Desi apa rece poate fi o alinare in zilele caniculare, consumul prea rapid al acesteia poate afecta organismul. Corpul uman are nevoie de timp pentru a regla temperatura interna, iar consumul brusc de apa rece poate duce la contractarea vaselor de sange, incetinind, in mod paradoxal, procesul de hidratare. Prin urmare, este mai bine sa bem apa cu inghitituri mici si sa permitem organismului sa se adapteze treptat la schimbarile de temperatura.

 

Sfaturi pentru a bea apa in mod constant pe parcursul zilei

 

Pentru a ne asigura ca suntem bine hidratati in timpul caniculei, putem urma cateva sfaturi simple:

 

– Sa purtam mereu cu noi un recipient cu apa imbuteliata de la dozator si sa luam inghitituri dese pe parcursul zilei;

– Sa setam o alarma sau sa folosim o aplicatie pentru a ne aminti sa bem apa la intervale regulate;

– Sa consumam fructe si legume cu un continut ridicat de apa, cum ar fi pepenele verde, castravetii sau pepenele galben.

 

Cum sa recunoastem semnele deshidratarii in timpul caniculei

 

Este important sa fim constienti de semnele deshidratarii in timpul caniculei. Acestea pot include:

 

– Sete intensa si persistenta;

– Gura uscata si buzele crapate;

– Slabiciune musculara si oboseala;

– Urina inchisa la culoare si in cantitate redusa;

– Ameteli sau senzatie de lesin.