Cum alegi un aragaz pentru amenajarea bucătăriei

Aparatele electrocasnice de bucătărie, precum aragazurile, sunt diferite. Poți găsi modele pe gaz, cu inducție și diferite tipuri de aragazuri electrice. Noile tehnologii au invadat piața de electrocasnice și lasă în urmă din ce în ce mai mult aragazurile tradiționale, deși, nu sunt prea multe persoane care să renunțe la aceste modele. Piesa centrală a bucătăriei a fost mult timp ocupată de vatră. Nu a fost doar un dispozitiv pentru încălzire și gătit, ci și un element sacru, în special, un talisman împotriva spiritelor rele. Funcția vetrei a fost preluată treptat de sobă, iar apoi versiunea sa mai compactă – aragazul. În zilele noastre, aragazurile destul de voluminoase sunt înlocuite treptat de plite.

Atunci când alegi aparate electrocasnice, cu siguranță nu ții cont de sensul său sacru, dar acorzi o mare atenție designului. Aragazul din interiorul bucătăriei ar trebui să arate armonios, deoarece este elementul principal al bucătăriei. Într-o bucătărie decorată în stil clasic, un model minimalist modern va arăta foarte deplasat. Și un aragaz vintage va distruge ideea principală a unui interior high-tech.

Aragazuri – Cum să alegi o culoare?

Un rol important în crearea unui interior de bucătărie îl joacă culoarea aragazului. Conform regulilor general acceptate, ar trebui să fie combinat cu culoarea altor elemente interioare. Prin urmare, dacă alegi un aragaz într-o nuanță exotică, ar trebui să ții cont de stilul și culorile bucătăriei. Dacă mai înainte nu existau prea multe culori pentru aragazuri, producătorii oferind în principal aparate electrocasnice în nuanțe de alb și negru, acum alegerea este mult mai largă. Schemele clasice de culori sunt încă relevante, deoarece sunt potrivite pentru majoritatea tipurilor de interior. Cu toate acestea, pentru cei care doresc ceva mai strălucitor și mai interesant, există o mulțime de alte nuanțe din care să aleagă.

Ce culoare de aragaz să alegi pentru un interior modern?

Dacă alb-negru tradițional nu ți se potrivește, aruncă o privire la modelele din oțel inoxidabil. Designerii folosesc acest metal foarte des atunci când creează interioare în stilul minimalismului, mansardei și high-tech. Oțelul inoxidabil nu este doar plăcut din punct de vedere estetic, ci și foarte practic. Chiar și prezența unor mici zgârieturi nu strica aspectul materialului, deoarece suprafața acestuia devine pur și simplu mată. Dacă îți place aspectul lucios, atunci poți folosi soluții de curățat speciale.

Roșu, vișiniu, galben, albastru, gri, roz, violet – aragazurile moderne vin în toate nuanțele curcubeului. Modelele cu suprafață emailată se disting printr-o varietate specială. Cele vitroceramice și cele din sticlă atrag prin aspectul lor estetic și designul modern.

Negru sau alb – care culoare este mai practică? În mare parte, depinde de materialul și textura suprafeței. Este imposibil să cumperi aparate electrocasnice care nu trebuie spălate deloc, așa că este mai bine să te concentrezi pe propriile preferințe și nu pe considerente practice.

Aragazuri în nuanțe închise

Un aragaz în culoarea neagră este una dintre cele mai populare opțiuni pentru cei care preferă stilurile interioare moderne. Dintre nuanțele închise, gri și maro pot fi atribuite preferințelor. În interiorul bucătăriei, astfel de modele arată deosebit de elegante și stricte. Cel mai adesea sunt folosite în stiluri loft, moderne, hi-tech, minimaliste. În culori închise, aragazurile sunt produse din orice material (sticlă călită, vitroceramică, oțel emailat) și cu orice tip de elemente de încălzire: gaz, electricitate, inducție. Modelele de aragazuri „gaz pe sticlă”, care au câștigat o mare popularitate în ultimii ani, arată foarte impresionant. Sub plita neagră se află cuptorul. Pentru a face un ansamblu complet, poți găsi în gama de aparate electrocasnice un cuptor cu microunde potrivit, frigider, precum și alte aparate de uz casnic. Gama de aragazuri în nuanțe de gri și maro este puțin mai restrânsă, dar nici nu vor fi probleme deosebite la alegere.