Ce este un laptop refurbished

Cumpararea unui laptop refurbished poate reprezenta o alegere inteleapta si foarte atragatoare din punct de vedere financiar. Desi un laptop refurbished este un produs mult mai ieftin decat unul nou, in general oamenii stramba din nas la ideea de cumpara un astfel de laptop, existand dubii in ceea ce priveste fiabilitatea, configuratia si performantele unui produs refurbished, chiar daca in jurul nostru exista o multime de persoane care au ales deja aceasta solutie si sunt foarte multumiti de alegerea facuta.

Este intalnita in mod frecvent o idee preconceputa conform careia un laptop refurbished este un laptop vechi si iesit din uz, care se poate defecta iremediabil in orice clipa. Nu poate fi negat faptul ca exista configuratii de laptopuri refurbished la un pret extrem de mic care, intr-adevar, dispun de tehnologii si componente mai vechi, cu performante mai slabe, insa pretul acestora este pe masura caracteristicilor iar calitatea si fiabilitatea lor este asigurata de catre cel care le furnizeaza.

De fapt, laptopurile refurbished provin, in marea lor majoritate, de la diverse corporatii care-si incheie contractele de leasing pentru tehnica de calcul, reinnoind infrastructura IT si de la companii care, in proces de modernizare sau expansiune, au nevoie de produse de ultima generatie. Echipamentele IT returnate de catre aceste companii ajung la producator sau la firme specializate agreate de catre producator, sunt verificate minutios, reconditionate sau aduse la caracteristici curente ale tehnologiei daca este cazul (ex: upgrade procesor, upgrade memorie, upgrade HDD, etc.), fiind apoi supuse unui proces intens de testare in urma caruia sunt puse din nou in vanzare la preturi foarte mici.

Un alt factor extrem de atractiv este reprezentat de faptul ca, in cea mai mare parte a lor, laptopurile refurbished beneficiaza de avantajele oferite de catre Microsoft prin programul Microsoft Refurbisher, fiind astfel insotite de o licenta a sistemului de operare Windows perfect legala.

In concluzie achizitionarea unui calculator refurbished este o afacere buna. Putem obtine astfel un laptop bun, testat mult mai intens decat un produs nou, de la un producator de renume, cu o licenta a sistemului de operare legala si cu o garantie de 24 de luni, toate acestea la un pret redus cu pana la 70% din pretul initial.