Agentii de turism si hoteluri definind conceptul de all inclusive

Asa cum spune titlul, conceptul de all inclusive este definit de fiecare hotel in parte. In unele cazuri, acesta este definit si de unele agentii de turism. Nu exista o definitie exacta si unitara a acestui concept. Ideea de baza este de obicei ca aveti inclus in pretul cazarii si alte servicii, ca de exemplu masa, diverse sporturi, plimbari, programe artistice etc.
Conceptul de all inclusive este deci definit diferit. Din cate am mai citit, eu personal il inteleg pe mai multe nivele. Mai jos incerc sa definesc la ce m-as astepta eu de la un all inclusive, de la nivelul minim la un nivel destul de ridicat al serviciilor incluse in pretul cazarii. In mod normal, agentia de turism sau hotelul de la care cumparati pachetul turistic ar trebui sa prezinte cat mai clar posibil ce este inclus in pachetul respectiv
Nivelul de baza ar fi cel in care se ofera cazarea plus 3 mese pe zi + bauturi (de obicei locale) in timpul meselor si eventual intre mese.


Un alt nivel ar fi cel in care se includ serviciile de mai sus adaugandu-se de exemplu restaurant a la carte, mai multe gustari intre mese, bauturi la bar deschise pe toata durata zilei sau diverse activitati.
In fine, un nivel mai ridicat ar tebui in intelegea mea sa inclusa si bauturi locale dar si straine, precum si o gama larga de restaurante a la carte, bar deschis non stop, o gama larga de activitati etc
Asa cum am mai spus, conceptul de all inclusive nu este unitar inteles.

Ar trebui sa verificam toti foarte atent la agentia de turism sau la hotel ce este inclus in pachet inainte de a-l achizitiona.