Vulcanizarea cauciucului: Proces pentru producerea cauciucului

In timpul vulcanizarii, cauciucul este transformat dintr-un plastic intr-o stare elastica prin temperatura si timp. Clasic, furnizarea de caldura duce la un proces de reticulare a macromoleculelor din cauciuc. Ca urmare, acestea nu se mai pot misca liber si cauciucul rezultat se comporta elastic. Pentru vulcanizare va trebui sa mergi intr-un service roti in care sa iti repari caucicurile, altfel riscul ca ele sa se deterioreze complet este foarte mare. Chiar daca folosesti de obicei un kit pentru a remedia problema pe loc, exista sansa ca aceasta improvizatie pe care o faci sa te ajute doar pe distante scurte, pana cand ajungi la o vulcanizare serioasa.

In comparatie cu cauciucul, exista o imbunatatire a proprietatilor, cum ar fi rezistenta la imbatranire, rezistenta la rupere si alungire . Gradul de vulcanizare este determinat de coordonarea precisa dintre temperatura si timpul de incalzire in timpul procesului de vulcanizare. Tipul si dimensiunea produsului care urmeaza sa fie fabricat, compozitia compusului din cauciuc utilizat si tipul de vulcanizare au o influenta asupra acestui lucru. Indiferent de nivelul de conducere al unui sofer, acesta va ajunge in pragul unei vulcanizari, cel putin o data in viata, asa ca va putea apela la vulcanizare auto non stop.

Emitatoarele cu infrarosu sunt foarte potrivite ca sursa de caldura pentru vulcanizarea cauciucurilor. Emitatoarele IR au o densitate mare de putere , precum si controlabilitate specifica . Acestea transmit radiatii termice fara contact, cu performante ridicate si foarte eficient . Procesul de incalzire poate fi proiectat optim prin coordonarea emisiilor radiatoarelor cu infrarosu cu absorbtia grupelor functionale IR-active ale cauciucurilor utilizate.

Pentru ca procesul de vulcanizare sa fie fiabil, temperatura si timpul de procesare trebuie sa fie coordonate in mod optim. Alegerea sistemului IR potrivit pentru vulcanizare depinde de cerintele aplicatiei si de materialele implicate. Diferitele proprietati ale produsului sunt adesea optimizate in functie de timpii de incalzire diferiti. Conditiile de vulcanizare in producerea diferitelor tipuri de produse dintr-un amestec trebuie, prin urmare, sa fie adaptate in functie de conditiile de utilizare dorite.

Avantajele radiatiilor infrarosii pentru vulcanizarea cauciucului sunt:

  • diverse optiuni de configurare
  • densitati mari de flux de caldura, viteza de raspuns rapida
  • transfer direct de caldura fara contact si direct
  • Emisia emitatorilor se potriveste cu absorbtia materiilor prime
  • utilizare flexibila.

Alege vulcanizari care sa te ajute sa iti remediezi problema fiind cat mai aproape de tine. Spre exemplu, daca esti in Brasov, mergi intr-o vulcanizare Brasov si nu alege sa te duci in service-uri aflate la distante foarte mari, pentru ca exista riscul sa faci pana din nou. In acest sens, cea mai buna varianta ar fi sa intrii rapid intr-o vulcanizare apropiata si sa remediezi problema anvelopei pentru ca altfel s-ar putea sa ai un drum presarat cu opriri si chiar sa distrugi complet anvelopa ceea ce cu siguranta nu iti doresti. Un service bun pentru roti iti va spune daca anvelopa ta mai poate fi reparata sau daca este cazul sa o inlocuiesti cu una noua cat mai curand posibil.