Viziere de protectie – un lucru necesar

In primele luni ale anului 2020 omenirea se confrunta cu una dintre cele mai negre parti ale istoriei sale. Pandemia de SARS COV 2 a creat milioane de victime. Totul a inceput dintr-o piata din Wuhan China. Din ianuarie 2020 pana in prezent, oamenii de stiinta au incercat si inca incearca sa creeze un medicament (pastila sau injectabil) care sa imunizeze virusul mortal. Tototada, 99% dintre doctori si cercetatori au ajuns la concluzia ca virusul Covid 19 poate fi incetenit daca oamenii respecta un sir de reguli. Cele mai importante sunt protectia fetii cu masca sau cu viziere de protectie, spalarea cat mai dese a mainilor cu apa si sapun si respectarea distantarii sociale.

Timp de aproximativ 2 luni, majoritatea tarilor de pe glob au intrat in asa zisul “lock-down” – adica, mai pe scurt – oamenii au fost nevoiti sa stea in casa. Insa oamenii trebuiau sa se alimenteze si sa isi procure hrana, asa ca majoritatea au fost nevoiti sa se protejeze prin diverse metode. Vizierele de protectie au fost una dintre solutii, in condintiile in care majoritatea expertilor au dat avizul pozitiv pentru purtarea acesteia.

De ce viziere de protectie?

Cand vorbim despre viziere de protectie, putem sa va aducem aminte de faptul ca stratul de plexiglas/plastic din partea frontala, acopera ochii, gura si nasul – fiind cele mai expuse virusului. Vizierele te pot feri de stropii din fata cuiva sau a tusei.

Care sunt persoanele cele mai predispuse               

Cele mai expuse persoane, sunt cele din linia intai – medicii, si autoritatile legale. Insa persoanele precum vanzatorii din supermarketuri sau taranii din piete sunt la fel de expusi. Vizierele, mastile si manusile sunt elemente foarte importante acestor persoane ce iau contact cu mii de persoane zilnic.

Viziere de protectie – modele?

Am gasit un magazin online ce comercializeaza astfel de viziere de protectie. Preturile incep de la 14,99 lei cele simple si ajung la 35,99 lei. Cei de la Medikal Boutique, arata la cele de 35,99lei si imagini cu medici din spitalele desemante tip Covid 19 purtand astfel de modele.

Acestia din urma, prezinta si un model de viziere de protectie junior pentru cei mici (viziere v-junior) dar si dental la 22 lei

Viziere de protectie si masca de bumbac

Pe siteul Medikal Boutique au aparut si modele de viziere de protectie cu masca atasata denumita 2in1. Ele au venit in intampinarea cererii fata de nevoia de a proteja toata fata fara sa existe prea multe batai de cap. Acestea sunt atasate printr-o banda tip velcro (arici in denumirea din popor) si se pot detasa de fiecare data pentru a fi curatate si dezinfectate. Masca este din bumbac 100% iar partea superioara este o viziera cu o claritate de 98% usoara si comoda. Acestea pot indeplini usor condintiile impuse de primarie in cazul acestor tipuri de protectie ce sunt necesare in momentul iesirii populatiei din casa – in supermarketuri, spatii inchise, mijloace de transport, si inclusiv in spatii publice.