Utilizarea plafonierelor pentru iluminatul spațiilor mici

Logic Light

Plafonierele sunt o modalitate excelentă de a vă lumina casa sau biroul. De asemenea, sunt ușor de instalat și oferă multă lumină, complimentând în același timp orice schemă de decorare. Plafonierele sunt utile pentru spațiile mici, deoarece emit mai multă lumină pe metru pătrat decât alte tipuri de lămpi, ajutându-vă să economisiți energie fără a sacrifica ambianța.

Acum că aveți o idee despre ce tip de iluminat doriți, este timpul să începeți să vă gândiți la modul în care îl veți folosi. Atunci când folosiți luminile de tavan în casă sau în birou, există o serie de modalități de a le valorifica la maximum.

Am scris pe larg despre modul în care iluminatul poate ajuta la crearea unei încăperi mai spațioase și poate oferi puncte focale pentru încăperi. În această secțiune, voi explica modul în care diferite tipuri de plafoane pot ajuta la crearea unor medii confortabile, atmosfere romantice și medii mai formale sau mai informale.

O lampă de plafon poate ajuta la crearea unei camere mai spațioase. Într-un spațiu mic, cum ar fi un apartament sau o cameră de cămin, poate fi util să aveți un punct focal în mijlocul camerei. De asemenea, este important să luați în considerare modul în care lumina vă va afecta ochii și lucrurile la care vă uitați atunci când alegeți unde să o amplasați.

Plafonierele sunt excelente pentru a crea atmosfere confortabile și romantice, deoarece te luminează atât pe tine, cât și orice mobilier sau decorațiuni din jur, făcându-le să pară mai mari decât sunt în realitate. De asemenea, ele pot crea un mediu formal atunci când sunt folosite cu culori luminoase și materiale care au un contrast ridicat cu mediul înconjurător (cum ar fi pereții albi). Dacă încercați să creați un aspect informal cu elemente naturale, cum ar fi plantele sau tablourile de pe pereți, este posibil ca plafonierele să nu funcționeze bine – dar dacă doriți ceva mai formal, dar nu aveți mult spațiu disponibil, atunci încercați să folosiți mai multe lămpi mici în schimb!

Plafonierele sunt uneori cea mai bună opțiune pentru spațiile mici

Plafonierele sunt uneori cea mai bună opțiune pentru spațiile mici și sunt versatile. Dacă aveți o cameră cu tavane mai joase, este posibil ca o lampă de masă să nu fie suficient de înaltă pentru a vă ilumina zona de lucru sau de lectură. Folosind plafoniere living, acestea pot ajuta să ofere mai multă lumină și nu ocupă niciun spațiu pe podea.

Plafonierele sunt, de asemenea, excelente pentru livingurile întunecoase, deoarece pot suplimenta lumina zilei, oferind în același timp un efect de iluminare interesant care face ca încăperea să pară mai mare decât este.

În general, luminile de plafon sunt cea mai bună opțiune pentru spațiile mici. Plafonierele sunt versatile și pot fi folosite într-o varietate de moduri. Același corp de iluminat poate fi folosit pentru a aduce lumină în jos pe o masă, pentru a lumina o intrare sau un hol sau chiar ca lumină de lucru deasupra chiuvetei din bucătărie.

Plafonierele sunt adesea folosite în băi pentru a oferi mai multă lumină și ambianță. De asemenea, acestea pot fi folosite pentru iluminarea generală a încăperii atunci când sunt instalate pe tavan și în apropierea pereților. Cel mai bun mod de a alege o lampă de tavan este să vă uitați la puterea, tensiunea, dimensiunea (diametrul) și forma (rotundă vs. pătrată) acesteia. De asemenea, este posibil să doriți să luați în considerare câte becuri are sau dacă este prevăzut cu un întrerupător cu variator.

Utilizarea plafonierelor este adesea subestimată în designul băii. Dar există multe beneficii mari care pot fi obținute prin utilizarea acestora, inclusiv crearea unei ambianțe liniștitoare, reducerea strălucirii și asigurarea unei cantități bune de lumină în tot spațiul.