Utilizarea camerelor de supraveghere

O camera de supraveghere este de obicei o camera foto sau video rotativa montata permanent, adesea motorizata, care este utilizata pentru a monitoriza un obiect sau o zona . Imaginea de pe camera de supraveghere poate fi afisata imediat pe un monitor si inregistrata pentru o evaluare ulterioara. Camerele video fac in mod regulat parte dintr-un sistem de supraveghere video . Camerele foto sunt utilizate, de exemplu, pentru a detecta incalcari ale traficului rutier, cum ar fi conducerea cu viteza excesiva .

Camera de supraveghere din carcasa pentru utilizare in exterior si suportul de perete a devenit, de asemenea, un simbol pentru masurile de supraveghere de toate tipurile.

Camerele de supraveghere se afla, de exemplu, in banci sau supermarketuri pentru prevenirea furturilor din magazine si in cladiri cheie , cum ar fi ambasadele utilizate pentru monitorizare. Alte domenii tipice de aplicare sunt garile (in special metroul ) si aeroporturile sau monitorizarea traficului , de exemplu la intersectii foarte frecventate. Camerele dome sunt utilizate in cea mai mare parte in transportul public local .

Supravegherea video este utilizata in alte domenii, precum si depistarea si investigarea infractiunilor si pozitia autorilor. O alta aplicatie este detectarea timpurie a incendiilor forestiere, pentru care camerele sunt instalate pe turnuri in zone cu risc de incendiu, care pot fi folosite si ca turnuri de observare sau radio. Aici se folosesc si camere cu imagini termice, deoarece pot detecta mai repede un posibil incendiu.

Monitoarele pentru bebelusi sunt din ce in ce mai echipate cu o optiune video sau inlocuite cu camere video. Acest tip  de camere de supraveghere sunt utilizate si la observarea animalelor de companie sau a persoanelor care au nevoie de ingrijire . Observarea faunei salbatice se bazeaza pe acelasi principiu, in care animalele pot fi observate in mediul lor natural fara a-si invada vizibil viata. Camerele cu imagini termice sunt, de asemenea, utilizate pentru observarea animalelor.

Supravegherea video este utilizata si in cercetare. Cu functii precum detectarea miscarii sau utilizarea inregistratoarelor pe termen lung, supravegherea video este posibila pe o perioada lunga de timp. Detectarea miscarii inregistreaza numai atunci cand are loc un eveniment. Aceasta functie economiseste mult timp in timpul evaluarii imaginii la gasirea evenimentelor relevante si reduce spatiul de memorie necesar pentru salvarea inregistrarilor.

Pe langa supravegherea tipica a oamenilor si animalelor, camerele de supraveghere sunt utilizate pentru a controla si a observa procesele industriale si experimentele, pentru a face vizibile zonele greu accesibile (de exemplu, in interiorul unei masini) sau pentru a controla procesele in conditii daunatoare.

In procesele automate din companii, camerele video sunt utilizate pentru a verifica ce se intampla. Inregistreaza pana la 24 de ore pe zi, dupa cum este necesar. In caz de oprire a procesului sau de erori care au aparut, cursul procesului poate fi rapid urmarit si cauzele pot fi gasite. In fabrici, camerele de supraveghere sunt utilizate pentru zonele exterioare, astfel incat sa fie protejate optim de umezeala si stres mecanic. Majoritatea camerelor de supraveghere din lume sunt instalate in zone mai populate.