Tot ce este nevoie sa stii despre serviciile funerare profesionale

Atunci cand o persoana trece in nefiinta, primul lucru pe care este nevoie sa il facem este sa contactam o agentie de pompe funebre, cunoscute si ca agentii de servicii funerare. In ziua de azi, in foarte putine cazuri membrii familiei si cei apropiati se ocupa personal si in totalitate de inmormantarea unei persoane ci mai degraba prefera sa apeleze la serviciile unei astfel de agentii, rezultatele si cheltuielile fiind de altfel aceleasi sau chiar mai bune, atunci cand este aleasa firma potrivita.

In momentul de fata exista pe piata numeroase agentii funerare, unele care au doar acoperire locala, ca de exemplu un singur sector, in Bucuresti, pe intreg orasul dar si cele care au arii de acoperire mai mari, chiar nationale, prin intermediul diverselor retele online si fizice create in acest sens, astfel incat cei ce se confrunta cu decesul unei persoane apropiate sa aiba rapid la dispozitie toate cele necesare.

Chiar si prin intermediul accesului la internet, uneori poate fi cu adevarat coplesitor pentru cei ramasi in viata sa organizeze o inmormantare si de aceea aleg sa apeleaza la firmele de servicii funerare care sunt mereu gata sa isi ofere ajutorul. In felul acesta, rudele defunctului trebuie doar sa stea si sa observe totul, sa traisca momentul si sa isi ia ramas bun cum se cuvine. Cateva dintre serviciile de baza, ce sunt oferite de marea majoritate a agentiilor funerare sunt urmatoarele:

 • Servicii de igiena
 • Ingrijire corporala
 • Imbracamintea decedatului.
 • Ajutor cu procedurile administrative
 • Ajutor la redactarea avizului de deces
 • Organizarea de inmormantari si ceremonii religioase conform dorintelor decedatului sau ale familiei sale
 • Fabricarea la comanda a sicrielor si urnelor in functie de necesitati.
 • Repatrierea cadavrului decedatului

Pe langa acestea, fiecare dintre categoriile mai sus enumerate mai pot contine si alte sub categorii sau daca nu, mai sunt adaugate altele la acestea. Acest lucru depinde de la o agentie la alta, ca si calitatea oferita pentru fiecare.

In timp ce unele agentii ne pun la dispozitie doar serviciile iar obiectele funerare pot fi obtinute din  alte surse sau de la colaboratori propusi de aceste, exista si cele ce au la dispozitie si magazine funerare, cu tot ceea ce este necesar pentru a intocmi un pachet complet. Putem enumera aici chiar si personalul funerar, rolurile fiind bine definite si indeplinite de persoane cu experienta, acestea fiind:

 • Consilieri funerari: Acestia sfatuiesc si sustin familia decedatului si le ofera solutiile si serviciile care le convin.
 • Soferii si portarii care se vor ocupa de transportul decedatului si al familiei sale.
 • Lucratorii de marmura si groparii care se vor ocupa de tot ceea ce priveste instalarea monumentelor funerare, inmormantare etc.
 • Gazdele camerelor funerare, care se ocupa de primirea familiei si a celor dragi.

Cei de la Funerare.ro ne pot pune la dispozitie servicii funerare complete, la preturi foarte bune, prin numeroasele pachete funerare create astfel incat toti clientii sa poata organiza inmormantarea dorita pentru persoanele dragi trecute in nefiinta. Printre toate acestea, cele oferite cel mai des sunt urmatoarele:

Pregatirea decedatului – IMBALSAMARE / TANATOPRAXIE

Pregatirea decedatului COSMETICA FUNERARA

Pregatirea decedatului SALA AUTORIZATA SI FRIGIDER

Transport si Manipulare SERVICII DE TRANSPORT SI MANIPULARE

Formalitati zona Cargo PRELUARE DECEDATI AEROPORT

Cereri si acte necesare AJUTORUL DE INMORMANTARE

Cereri si acte necesare CERTIFICAT DE DECES

Cereri si acte necesare CONSTATARE DECES / MEDIC

Cereri si acte necesare CERTIFICAT DE IMBALSAMARE

Succesiune/Mostenire CONSULTANTA JURIDICA

Plan de inmormantare CEREMONIA DE INMORMANTARE

Plan de inmormantare PLANUL IN AVANS

Procedura incinerare SERVICII DE INCINERARE

Procedura inhumare SERVICII DE INHUMARE

Exista asadar o multitudine de sarcini ce trebuie realizate in ziua de azi, care ar fi destul de dificil de realizat de familia unei persoane decedate, dar fiind si impactul emotional destul de accentual care apasa asupra acestora intr-o astfel de perioada grea.

Unul dintre serviciile cele mai importante, care ajuta nu doar persoana decedata dar si pe cei ramasi in urma, este consultanta funerara, oferite inainte, in timpul si chiar si dupa inmormantarea unei persoane decedate. Consultanta funerara reprezinta un serviciu funerar oferit gratuit de catre firmele de servicii funerare si care consta in acordarea sfaturilor cu privire la organizarea unei inmormantari. Cu siguranta ca acesta este un serviciu necesar pentru cei aflati in situatia in care se confrunta cu un deces. Este nevoie sa stin ce e de facut si care sunt pasii, astfel incat totul sa decurga prompt si sigur. Fie ca avem nevoie de sfaturi privind actele necesare la inmormantare, fie ca vrem sa stim ce obiecte funerare avem nevoie sau cum sa obtinem un loc de veci, toate aceste raspunsuri le putem primi in urma consultantei funerare.

Imediat ce intervine decesul unei persoane, primul pas care trebuie facut este constatarea decesului de catre un medic. Dupa ce se constata decesul si este examinat corpul neinsufletit al decedatului pentru aflarea cauzei, se elibereaza Certificatul Constatator al Decesului. Cei de la Funerare.ro se ocupa prompt si fara probleme de astfel de aspecte astfel incat toate celelalte procese sa poata fi ele ele realizate in cel mai scurt timp. Desi in astfel de momente ne-am dori sa nu ne despartim de persoana decedata, este ceva ce trebuie sa acceptam si sa gasim puterea de a face asta.

Hotararea de a apela la o firma ce ofera servicii funerare pentru organizarea inmormantarii este cea mai corecta si ne va ajuta fara indoiala sa trecem mai rapid si cu bine peste aceste situatii grele, din toate punctele de vedere.