TOP 5 filme pe care nu trebuie sa le uiti

Puține sunt momentele în care, după ce vezi un film, ți-e frică să te întorci la viața obișnuită. Povestea cu care filmul te uimește, dedicația actorilor și farmecul personajelor sunt unele dintre lucrurile ce fac producția una de neuitat. Iată un top al celor mai interesante filme din ultimii ani, cele care au marcat o generație întreagă:

1.      Vanilla Sky

Povestea se refră la viața unui om care a pierdut tot ce avea, dar nimeni nu a știut sigur în ce fel. Cursul lucrurilor este făcut în așa fel încât, de fiecare dată când privitorul crede că a descoperit ceva, să trebuiască să o ia de la capăt.

2.      Inception

Producția îl are în centru pe Dom Cobb, personajul care poate să intre în mintea cuiva atunci când doarme pentru a-I putea fura secretele. A devenit un film faimos pentru acest lucru, pentru că implică ,,visul în vis”, dar a și stârnit multe controverse, în mod special în legătură cu finalul.

3.      The Matrix Revolution

Neo este personajul principal din film. El este plimbat din lumea reală în matrix și invers. Roboții și oamenii ajung să fie într-un război continuu. Finalul a fost, și acesta, destul de controversat, iar discuțiile criticilor nu au întârziat să apară.

4.      Memento

Un film cu o idee exceptională, redă povestea unui bărbat care suferă de pierderi de memorie. Scopul lui este acela de a căuta criminalul care a omorât-o pe soția sa, prin lăsarea unor bilețele cu indicii pe care să le găsească mai târziu. Filmul este, însă, redat invers, iar publicul știe ceea ce se va întâmpla în viitor, de aceea fiecare modificare prezintă scopul dezorientării.

5.      Pi

Povestea este despre un geniu matematic. Un thriller excețional, iar ideea regizorului spune că fiecare literă din alfabetul ebraic corespunde cu un număr care duce la numărul lui Dumnezeu. Iar asta e ceea ce ei consideră cheia Universului. Omul încearcă să descopere toate aceste lucruri.