Tipuri de arme folosite în Airsoft

 

Jocurile de airsoft găzduiesc mii de turnee anul la care iau parte jucători din întreaga lume. În cadrul acestor jocuri se simulează conflicte militare și sunt folosite replici de arme care lansează bile de plastic.

Cel mai important lucru de care trebuie să ții cont atunci când vrei să te apuci de airsoft, este că acest sport este unul fair play în care regulamentul are un rol foarte important pentru menținerea siguranței pe parcursul jocului. Replicile de arme utilizate la airsoft Bucuresti nu sunt letale și bilele de plastic nu fac răni grave dacă sunt folosite corect. În plus, ai nevoie de echipament adecvat pentru terenul de airsoft dacă vrei să fii în siguranță pe tot parcursul jocului.

Airsoft este organizat, de regulă, într-un loc special amenajat și privat, departe de alte persoane pentru a nu exista riscul unor accidentări grave. Este important ca terenul pe care te joci să fie ferit de accesul public. De aceea se joacă de cele mai multe ori în pădure sau pe alte tipuri de trasee accidentate.

În cazul în care deții sau vrei să deții o replică de armă airsoft, este important să știi că afișarea sau folosirea acestora în afara terenurilor special amenajate, este total interzisă. Ai mare grijă și cum depozitezi arma airsoft, fiindcă regulile sunt foarte stricte iar siguranța ta și a celor din jur este mai importantă.

Arme airsoft automate electrice

Celebrele AEG-uri sunt cel mai răspândit model de replici de arme utilizate în airsoft. Aceste replici de arme folosesc energia electrică pe care o transformă în energie cinetică pentru lansarea cu precizie și viteză a bilei de plastic. Replicile electrice sunt recomandat pentru orice jucător începător. Se pot manevra mult mai ușor și nu este nevoie de o pregătire în prealabil pentru a avea o precizie de tragere bună. Acumulatoarele acestor replici pot acționa și câteva mii de bile până la reîncărcare. De regulă, vitezele bilelor lansate cu astfel de replici au până la 170 m/s. Diferența se face în funcție de modelul de armă, dimensiunea și greutatea bilelor de plastic.

Replici pe bază de gaz

Armele aisoft folosesc și alimentarea pe bază de gaz aflat sub presiune, care dozat corespunzător, poate lansa cu viteză și precizie mare bilele de plastic. Aceste replici sunt de asalt cu recul sau fără. Cele cu recul pot oferi experiențe de tragere la fel ca o armă adevărată. Gazul folosit la replicile de acest tip este de regulp propanul adaptat pentru acest tip de joc. Viteza la care ajunge o bilă lansată cu puterea gazului este de 120 m/s. La fel și aici diferențele sunt făcute de dimensiunea și greutatea bilei.

Replicile pe bază de arc

O formă mai simplă a armelor de airsoft sunt cele pe bază de arc. Au o construcție simplă și sunt la mare căutare de jucătorii care preferă puștile cu lunetă sau alt tip de arme pentru care armarea se face mai dificil și nu muniția e limitată. Arcul comprimat este cel care lansează bila cu precizie. Sunt replici utilizate de regulă de jucători mult mai experimentați.

La toate aceste tipuri de arme muniția este compusă din bile de plastic de dimensiuni diferite între 6-8 milimetri. Greutatea bilelor joacă un rol extrem de important în ceea ce privește puterea de lansare și precizia. De aceea greutatea nu depășește 0.48 de grame.

Pentru a evita accidente nedorite, sau dureri din cauza bilelor primite pe piele, e recomandat să ai un echipament pe măsură. Ia-ți ochelari de protecție, bocanci militari, haine speciale pentru acest joc și provoacă-ți prietenii să vedeți cine este cel mai bun. Vei avea parte de multe partide pe cinste.