Știai că vara sunt cele mai bune prețuri la șeminee? Ghid practic: cum alegi un șemineu bun

Pe principiul „omul gospodar își face vara sanie și iarna car”, cei mai inspirați dintre proprietarii de locuințe achiziționează în sezonul cald șeminee la preț redus.

Un semineu de aici va înnobila o locuință întotdeauna, având potențialul de a reinventa orice tip de amenajare. Dar nu trebuie să aibă doar un simplu rol estetic, pentru că poți să profiți și să îți încălzești eficient casa, optând pentru un sistem de încălzire eficient. Nu există „cel mai bun șemineu”, ci o opțiune care poate să răspundă la toate nevoile tale, în orice condiții. Așadar, de la nevoile tale trebuie să pornești căutările, iar pentru asta îți venim în ajutor cu un ghid foarte util.

 

Setează câteva criterii care nu acceptă compromis și unde nu există loc de flexibilitate – Alege un semineu perfect

Fiecare cumpărător are în minte un anumit criteriu, la care nu este dispus să renunțe. Unii vor, cu hotărâre, un șemineu care să încălzească eficient spațiul de care dispun. Alții țin foarte mult la aspectul estetic al șemineului, dar nu există doar două categorii de cumpărători. Sunt persoane care nu pot lasa loc de flexibilitate în ceea ce privește prețul, în timp ce pentru alți utilizatori, ușurința de folosire și de curățare joacă cel mai important rol. Oricare variantă este corectă, dacă o setezi cât se poate de clar și o ai în minte atunci când începi căutările. Nu te abate de la plan, chiar și atunci când intervine factorul emoțional.

 

Stabilește necesarul termic pentru locuința ta, ca să identifici sursa de încălzire potrivită

Dacă scopul tău este să folosești șemineul ca pe o sursă alternativă (sau chiar principală) de căldură, atunci trebuie să știi care este necesarul termic. Întâmpini dificultăți în calcularea lui? Nicio problemă: notează datele pe care le cunoști, cum ar fi suprafața locuinței, suprafața camerei în care montezi șemineul, sistemul de încălzire actual, înălțimea camerelor, tipul de tâmplărie și prezintă aceste informații expertului din magazinul de șeminee. Specialistul va face calculele, împreună, veți putea identifica tipul de șemineu, în funcție de capacitatea calorică necesară și nevoile de încălzire pe care le prezintă spațiul respectiv.

 

Gândește-te la tipologia de șemineu pe care ți-o dorești, în acord cu nevoie spațiului tău

Atunci când pornești în achiziția unui șemineu, cu siguranță ai în minte o anumită tipologie. Poți alege dintre șemineele clasice, pe lemne, șemineele pe gaz, șemineele cu bioetanol, șemineele electrice și așa mai departe. Fiecare categorie are avantajele și dezavantajele sale și se pretează pentru un anumit tip de spațiu. De exemplu, șemineele pe lemne sunt vedetele în interiorul caselor cu amenajări rurale și creează amenjări de efect, greu de reprodus prin intervenții estetice de altă natură. Șemineele electrice sau pe gaz, în schimb, se pretează pentru apartamente și sunt disponibile într-o gamă avantajoasă de prețuri.

 

Seminee-Expert.ro vinde întreaga gamă de șeminee: șeminee pe gaz, electrice, pe lemne, cu bioetanol

Atunci când vorbim despre cele mai bune alegeri în materie de seminee exterior Seminee-Expert e alegerea perfectă.

Lider pe acest segment de piață în România, Seminee-Expert.ro vinde doar produse premium și calculează necesarul termic pentru locuința fiecărui client în parte. Această echipă de profesioniști importă, vinde și montează cu proprii specialiști șeminee pe gaz, pe lemne, electrice sau cu bioetanol din categoria premium. Sistemele de încălzire sunt certificate și testate la nivel european.