Sfaturi pentru parul uscat

Oricine are parul uscat are nevoie de ingrijirea potrivita. Exista cateva sfaturi ce ajuta in privinta parului fragil.

In stare normala, fiecare par este sanatos. Cand lumina se reflecta, acesta straluceste deosebit de frumos, in acelasi timp miezul parului interior este protejat. Parul devine deteriorat in timp, fara ingrijirea necesara. De exemplu, in mare, apa sarata umfla parul astfel incat solzii sa iasa si umezeala naturala sa se evapore. Cristalele de sare se asaza pe par ca niste lupe mici si intensifica efectul soarelui. Aceasta declanseaza o reactie care corespunde unei straluciri chimice.

La soare, trebuie tinut cont de un lucru foarte important. Cel mai bun lucru de facut dimineata este de a pulveriza un spray de protectie UV in par, in timp ce acesta este inca umed. Aplicarea trebuie repetata in caz de expunere puternica la soare.

Cateva zile pe plaja nu sunt bineinteles atat de rele. Cu toate acestea, daca parul este uscat cu feonul in mod repetat, este vopsit sau nu este pieptanat destul de usor, parul va fi foarte tensionat – in special cel fin si lung. Se creeaza zone poroase, uneori chiar si fulgi intregi sunt rupti, parul pare lesinat si atarna plat. Rezultatul va fi unul dezamagitor. Varfurile despicate si ruperea parului va aparea fara indoiala. Prin urmare, parul deteriorat poate fi rezultatul direct al parului uscat.

Uscaciunea parului poate fi, de asemenea, legata de echilibrul hormonal. In timp ce scalpul produce adesea prea multa grasime in timpul pubertatii, productia scade in timpul menopauzei . Acest lucru poate afecta atat parul fin, cat si cel gros. Si buclele sunt aproape intotdeauna uscate, deoarece uleiul natural al scalpului nu aluneca in jos la fel de bine ca pe firele netede.

Parul uscat are nevoie de substante care leaga umezeala, cum ar fi uleiurile vegetale(de exemplu ulei de cocos ), ceruri sau uree care se infasoara in jurul intregului par ca un film hranitor. Acum exista chiar si linii de produse speciale care diferentiaza parul uscat de cel foarte uscat. Pentru ca parul sa poata fi pieptanat bine dupa spalare, trebuie aplicat un balsam si spalat. Parul umed este foarte delicat si usor de rupt. Daca nu este pieptanat cu atentie, pot rezulta varfurile despicate. Cele mai bune produse sunt cele de la haircare.

Produsele de ingrijire care nu trebuie spalate sunt recomandate si pentru parul uscat. Acestea includ spray-uri de ingrijire speciala care fac parul mai usor de pieptanat si uleiurile de par prelucrate in varfuri. Dar prea multa ingrijire a parului poate fi si daunatoare.

Prin urmare: samponul potrivit, un tratament pentru par sau un balsam sunt o necesitate si trebuie clatite bine. Dupa samponare se recomanda un produs suplimentar care sa permita accesul. Se va folosi un sampon fara sulfat . Aceste produse nu contin substante de curatare agresive care ar putea usca suplimentar parul.

Chimistii cosmetici presupun ca parul deteriorat poate fi rezultatul parului uscat si este destul de fin. Acesta este motivul pentru care sunt necesare ingrediente active speciale care pot fi ancorate pe zonele poroase si pot repara daunele cu precizie.