Sfaturi pentru amenajări inspirate: TOP Reguli de care să ții cont atunci când cumperi accesorii pentru baie

Atunci când ne amenajăm băile, avem tendința să investim întreaga noastră atenție în obiectele mari: sanitarele și mobilierul pentru baie, trecând cu vederea peste cele mai practice accesorii baie, fără de care nu ne-am putea bucura de confort.

Începând de la suporturile pentru prosoape, dispensere pentru săpun și până la suporturile pentru hârtia igienică, pentru periuțele de dinți, pentru peria de wc și așa mai departe, suntem atât de obișnuiți cu prezența acestor obiecte, încât nu le acordăm importanța cuvenită. Este important să le includem în planurile de amenajare încă de la început, pentru că vor influența modul în care arată baia per total, stilul și decorul de la finalul eforturilor investite în decor. Iată câteva reguli! Mai multe despre accesorii baie gasesti aici.

 

Calculează matematic necesarul de accesorii

Chiar dacă amenajarea are, la bază, un puternic impact emoțional și alegeri subiective, ia trebuie să țină cont de argumente realiste. Câte persoane folosesc baia pe care o amenajezi? Care sunt nevoile lor? De la aceste două întrebări ar trebui să înceapă întreg procesul de alegere a accesoriilor. Nu cumpăra mai mult decât e cazul și nu te porni la cumpărături fără să planifici și să stabilești tipul și numărul de accesorii de care ai – cu adevărat – nevoie. Dacă ai posibilitatea, nu cumpăra toate tipurile de accesorii într-o singură zi, ci asigură-te că iei în calcul tot ce ai nevoie, fără a omite compatibilitatea dintre elemente.

 

Concentrează-te, inițial, pe partea funcțională a accesoriilor

Varietatea atât de mare a accesoriilor pentru baie este motivul pentru care producătorii se întrec în ingeniozitate și creativitate. Vei găsi, de exemplu, dispensere pentru săpun sau pahare pentru baie într-o gama diversă de culori, forme, dimensiuni și stiluri. În astfel de contexte, te vei lăsa atras mai mult de modul în care arată obiectele sanitare, decât de modul în care funcționează ele. După entuziasmul de la început, vei constata – însă – că accesoriile pe care le-ai ales nu răspund nevoilor tale și ale celorlalți membri ai familiei, dacă ai neglijat aspectul funcțional. Așadar: asigură-te că nu vei face această greșeală.

 

Alege accesoriile în același stil cu obiectele mari (baterie, cadă, lavoar etc)

Zicala „detaliile fac diferența” se aplică cel mai bine în domeniul amenajărilor interioare. De cele mai multe ori, cele mai mici accesorii, alese în grabă și din lipsă de focus sau timp, influențează major rezultatul final în materie de decor. O baie ordontată arată bine, indiferent de stil, iar nivelul de aglomerare îl stabilește întotdeauna numărul de accesorii. Dacă ai conceput o amenajare modernă în baia ta, optează și pentru accesorii din aceeași linie cromatică. Dacă decorul este unul vintage, alese piese vintage sau în culori caracteristice acestui stil. Dacă abordarea este una de tip „industrial”, alege elemente neomoderne.

 

Găsești baterii baie, accesorii, căzi și alte obiecte sanitare la Baterii-Lux.ro

Baterii-Lux.ro este un mediu de achiziție premium, care îți pune la dispoziție o gamă extrem de variată de obiecte și accesorii pentru baie, de cea mai bună calitate. Găsești – la distanță de un click – baterii baie Baterii-Lux, căzi, lavoare, sisteme pentru duș, dar și accesorii diverse, precum suporturi pentru prosoape, dispensere pentru săpun și așa mai departe. Le poți cumpăra pe toate dintr-un singur loc, ca să te asiguri de o amenajare uniformă, realizată în același stil.