Sfaturi de siguranță la interior pentru utilizarea buteliilor cu GPL

Gazul petrolier lichefiat (GPL) este un gaz inflamabil utilizat în buteliile de gaz comprimat sau rezervoarele sub presiune, asigurând utilizarea atât în ​​exterior, cât și în interior, pentru setări personale, comerciale sau industriale.

Cilindrii GPL sunt proiectați pentru o varietate de utilizări, inclusiv grătar, camping, plimbări cu barca, retragere și operațiuni cu stivuitor. În ceea ce privește utilizarea lor în interior, acestea sunt utilizate în principal pentru gătit și încălzire.

 

Despre buteliile de interior GPL

Componentele cheie ale unei butelii de interior sunt: ​​recipientul interior, supapa și conexiunile, un regulator, furtunurile și aparatul.

Butelii la domiciliu braila cu GPL sunt recipiente portabile și reumplibile cu un design aprobat pentru menținerea GPL sub presiune și sunt cele mai utilizate în interior pentru încălzire sau gătit. În general, în Europa, cilindrii de uz casnic de interior sunt de 9 kg. Supapa eliberează GPL din cilindru când este deschisă și asigură o etanșare fără scurgeri atunci când este închisă. Regulatorul este în mod normal conectat direct la supapa cilindrului și menține presiunea de gaz recomandată pentru aparat.

Potrivit unui ghid publicat de Asociația UKLPG, principala problemă privind utilizarea în interior a buteliilor GPL se referă la depozitarea acestora. Ar fi esențial să depozitați cilindrul într-o zonă de depozitare plană și nivelată la sau deasupra nivelului solului, într-o poziție bine ventilată și în poziție verticală cu supapa superioară și fixată, astfel încât cilindrul să nu se răstoarne (acest lucru poate scurge GPL lichid ). În același timp, o zonă bine ventilată este locul ideal pentru schimbarea cilindrului în siguranță.

După cum sugerează butelii la domiciliu, cilindrul dvs. nu trebuie depozitat în zone cu cavități scăzute neventilate în care s-ar acumula orice scurgere de gaz și ar forma un amestec combustibil cu aerul. În plus, sugerează să se evite orice sursă de căldură, sursă de aprindere sau cantități de material combustibil sau inflamabil sau aproape de orice materiale corozive, toxice sau oxidante.

Aceste recomandări sunt importante pentru a preveni orice risc de deteriorare sau coroziune a cilindrului, dar în principal pentru a nu ne expune la niciun risc care ar putea compromite siguranța noastră fizică.

Despre limite pentru buteliile GPL interioare

Există limite cu privire la cât de mult GPL poate fi stocat în interior. Într-o locație ca o casă detașată sau locuințe anexe cu un singur etaj și locuințe anexe cu mai multe etaje de până la 3 etaje, cantitatea maximă de GPL ar trebui să fie de 20 kg pe locuință. În timp ce se află în locații precum hoteluri, baruri, restaurante, clădiri publice, lăcașuri de cult, magazine, birouri și laboratoare care nu sunt atașate unei locuințe, cantitatea maximă de GPL este de 10 kg pe 10 mp. din suprafața interioară a podelei (până la o cantitate totală maximă de 100 kg), aceleași locuri care sunt în schimb atașate unei locuințe asigură o cantitate maximă de 20 kg per local.

Pentru fabrici și depozite, cantitatea maximă de GPL este de 45 kg pe 50 mp. din suprafața interioară a podelei (până la o cantitate totală maximă de 180 kg pe ocupare). În toate aceste locații, dimensiunea maximă a cilindrului furnizat este de 10 kg, în afară de ultima care este de aproximativ 45 kg pe cilindru.

By