Picturi potrivite pentru casa intr-un stil modern: idei si sugestii

Picturi potrivite pentru casa moderna: care sunt cele mai bune stiluri? Subiectele care nu pot lipsi? Care sunt cele mai originale idei? Va explicam acest lucru in acest articol.

Stilul modern, aspectulul minimal, dar eficient si functional, este adesea iubit de tineri, de cei care iubesc ordinea si curatenia, de cei care prefera functionalitatea in fata esteticii. Cu toate acestea, nu se poate spune ca stilului modern ii lipseste frumusetea, dimpotriva. Este cu siguranta un stil care se concentreaza foarte mult pe esential, pe conceptul de “mai putin este mai mult”, pe cateva detalii, dar bine evidentiate. De aceea, chiar si intr-o casa mobilata in stil modern, este necesar sa ne concentram pe decoratiuni, mai ales daca vorbim despre medii in care mobilierul si accesoriile sunt la minimum.

Peretii sunt cu siguranta spatii decorative. Adesea, in casele moderne, gasim pereti mari si goi, albi sau in tonuri “soft”: aici, acestia sunt peretii care cu siguranta vor putea gazdui tablouri canvas abstracte, in stil modern. Iti recomandam sa achiztionezi astfel de tablouri de la weframe.ro, unde vei gasi si tablouri specifice precum: tablouri canvas bucatarie, pentru linving, dormitor etc. De asemenea, ai minunata optiune de a comanda tablouri canvas personalizate, in cazul in care doresti ceva cu adevarat unic.

Sa incepem cu o imagine fascinata, atat pentru culori, cat si pentru compozitie si tema. Subiectul este abstract, reprezinta o imagine redusa la liniile sale esentiale. Cele doua culori utilizate sunt turcoaz si auriu, un contrast care creeaza o atmosfera de eleganta si rafinament. Impartirea inteligenta a imaginii umple peretele si creeaza un sentiment de ordine si curatenie.

Tablouri care amintesc de culorile mobilierului

Acorda atentie culorilor atunci cand alegi cel mai potrivit tablou pentru decorul modern. Culorile, de fapt, au un impact imens asupra atmosferei. Alege un tablou cu nuante care sa aminteasca sau sa se potriveasca bine cu culorile camerei.

Intotdeauna mai bine, ca subiect, este sa il alegi abstract. Subiectele abstracte, de fapt, atrag atentia asupra formelor, culorilor, dar nu stirbesc din frumusetea mobilierului. In acest fel, mobilierul va fi in continuare parte integranta din decor.

Picturi pentru un mediu minimalist si intunecat

Prin urmare, regula este sa ne concentram asupra picturilor care se potrivesc contextului. Daca mediul este, de exemplu, decorat in nuante inchise, picturile cu aspect intunecat sunt alegerea potrivita, mai ales daca alegerea se refera la subiecte cu un stil foarte minimal.

Picturi in culori naturale

Intr-un mediu decorat in tonuri soft si culori naturale, picturile cu subiecte naturale, florile stilizate, de exemplu, realizate cu aceleasi culori, sunt ideale pentru a pune in valoare restul mobilierului.

Picturi pentru a da dinamism

Nu este sigur ca o pictura potrivita stilului modern trebuie sa fie minimalista cu orice pret. Putem exploata si dinamismul picturilor abstracte cu motive repetate si care, prin urmare, dau un sentiment de ordine si curatenie. In acest caz, mobilierul minimal si liniile foarte simple sunt combinate cu o pictura mare foarte colorata, cu un motiv care transmite imediat un sentiment de dinamism puternic.

Picturi cu imagini realiste

Chiar si tablourile mari cu imagini realiste, cum ar fi unul ce infatiseaza o mare furtunoasa, se potrivesc perfect stilului modern. Poate face contrast frumos cu focul unui semineu, atat ca concept, cat si pentru culori. Pictura ocupa intregul perete, atragand atentia si pentru culoarea contrastanta.

Picturi contrastante

Intr-un mediu in care este preferata prezenta elementelor naturale, cum ar fi lemnul, este recomandabil sa introduci o pictura cu culori contrastante. Nuantele calde ale lemnului sunt inmuiate de variatiile albastre ale imaginii abstracte, toate redate de amestecul de forme si culori.