Oamenii isi doresc sa se intoarca acasa

Multi oameni sunt nevoiti sa isi paraseasca satul natal, dar raman cu nostalgia in suflet. Locul nasterii reprezinta acea matca spirituala la care omul simte nevoia sa se reintoarca mereu, iar si iar. Acolo este casa in care s-a nascut, mai sus casele bunicilor, apoi locul in care a invatat abecedarul, pomul sub care s-a sarutat intai, masa lunga din curte la care mancau si petreceau cand toti erau laolalta.

Cel mai trist este cand omul se intoarce acasa, batran fiind, si nimic nu mai este cum a fost odata. Parintii si bunicii sunt morti, casele parasite, masa din curte a putrezit, iar pomul s-a uscat si el si a fost taiat!

Cu toate acestea, oamenii care pot vorbi despre dorintele lor legate de inmormantare vor cu totii sa fie dusi acasa, sa fie inmormantati alaturi de bunici, de parinti si de vecini.

Dar sunt si persoane care mor atat de fulgerator, incat nu mai au timp sa spuna ce doresc legat de inmormantare, de impartirea averii, de sfaturi pentru cei dragi, de rugamintea fierbinte ca ei sa nu sufere si sa nu planga mult.

De ce doreste omul sa fie ingropat acasa?

  1. Pentru ca stie ca in satul natal este cineva care va veni la mormant si il va ingriji pentru ca la romani aceasta este o datorie de onoare. Nu se admite ca pe mormantul unui parinte, frate, sot, bunic sau unchi sa creasca buruieni si sa nu se mai cunoasca locul in care a fost crucea!
  2. Considera ca somnul ii va fi mai dulce si isi va gasi linistea in mediul familiar, alaturi de oameni pe care i-a cunoscut, i-a iubit si pretuit.
  3. Nicaieri nu exista traditii mai frumoase legate de viata si de moarte, de tristete si de petrecere ca la romani.

Din aceste motive  serviciile de repatrieri decedati Romania sunt din ce in ce mai solicitate.

Apartinatorul aflat in tara, caruia ii moare o persoana draga la mii de kilometri de casa simte un sentiment de vinovatie ca nu i-a fost aproape in ultimele clipe ale vietii si ca acesta a murit singur si strain. Cand langa cel care trece dincolo de lumea noastra in cea necunoscuta vegheaza mai multi din familie, acestia se simt usurati la gandul ca i-au fost alaturi, ca l-au incurajat si ca i-au facut trecerea mult mai usoara.

Ca sa compenseze lipsa sa de la capataiul celui drag, din momentul stingerii, apartinatorul se poate revansa prin repatriere. Intoarcerea acasa a decedatului reprezinta un prilej pentru familie:

-sa il privegheze la capela si sa ii aduca flori naturale;

-sa il planga si sa ii aprinda o lumanare pe mormant, iar mai tarziu sa ii puna flori pe mormant si o cruce care sa nu mai putrezeasca;

-sa ii organizeze priveghiile si ceremonia de inmormantare la care sa poata participa toti cei care l-au cunoscut, care l-au apreciat si au lucrat cu el;

-sa primeasca incurajarile celor veniti sa fie alaturi de familia indurerata;

-sa organizeze parastase si mese de pomenire a celui drag.

Pana se ajunge in acest punct este insa cale lunga care se parcurge gratie muncii echipei de profesionisti de la firma de pompe funebre.

Operatorul de serviciu care preia apelul ofera consultanta si incurajari apartinatorului care solicita repatriere Romania. El are nevoie sa auda ca totul va fi bine si ca inmormantarea va decurge fara incindente si la timp ca persoana draga sa isi gaseasca linistea acasa.

Dupa semnarea contractului de prestari servicii la mii de kilometri distanta, acolo unde s-a produs decesul, echipa munceste cu maxima responsabilitate ca sicriul celui drag sa ajunga la capela in cel mai scurt timp.

In timp ce o parte a echipei se ocupa de pregatirea trupului neinsufletit, o alta parte alearga dupa procurarea tuturor actelor care vor compune dosarul repatrierii.

In sala special amenajata si autorizata, trupul neinsufletit este spalat, imbalsamat, imbracat si asezat corect in sicriul de zinc care este asezat in sicriul de lemn, iar dupa identificarea decedatului se sigileaza capacele sicrielor pentru ca acestea sunt regulile repatrierilor internationale.

Prin aceste metode impuse se protejeaza atat trupul lipsit de viata, cat si persoanele care se vor afla in apropierea sicriului.

Cand sicriele au fost sigilate si asezate in masina funerara perfect curata, dosarul de repatriere bine pus la punct, se pleaca la drum respectandu-se traseul prevazut in pasaportul funerar.

Oricat ar fi de cald, decedatul nu are de suferit, fiind protejat de injectia de conservare, de sistemul de sicrie care izoleaza corpul neinsufletit si de temperaturile scazute din masina funerara.

Apartinatorii pot decide ca decedatul sa primeasca si proceduri de infrumusetare, cu toate ca nu se mai desigileaza capacul sicriului. Ei trebuie sa aiba constiinta impacata, stiind ca au ales ceea ce este mai bun pentru mortii lor dragi.

Serviciile de repatriere sunt de top si pot fi oferite la urgenta, preturile fiind stabilite cu onestitate si cu empatie. Familia se linisteste stiind ca a facut ceea ce se impunea omeneste sa fie facut si ca omul drag va fi ingropat in locurile in care s-a nascut si pe care le-a iubit din toata inima sa.

Firmele care ofera servicii de repatriere contribuie prin serviciile pe care le ofera la indeplinirea datoriei de onoare fata de cei care au trecut in nefiinta.

Pierderea unei persoane dragi este o lovitura puternica pe care o primeste cineva, dar se impune sa se ridice si sa isi aduca mortul acasa, pentru a-l onora asa cum se cuvine.