Mizeaza pe panourile sandwich pentru constructii ieftine si moderne

În sectorul industrial se recurge din ce în ce mai des la panourile sandwich datorita numeroaselor avantaje oferite. Acest material de tip monobloc se foloseste de altfel în numeroase constructii.  Daca vrei sa descoperi ce avantaje ofera aceste panouri sandwich citeste rândurile de mai jos.

Ce sunt panourile sandwich?

Panourile sanwich, cunoscute si sub numele de panouri autoportante sau panouri termoizolante sunt compuse din trei straturi suprapuse de panouri rigide: un strat hidrofugat, un strat izolant si un strat decorativ. Primul strat poate rezista la diferite forme de agresiuni exterioare precum intemperii, condens, apa, foc, coroziune, etc. Stratul izolant este alcatuit de obicei dintr-o spuma de poliuretan. Ultimul strat poate fi declinat în diferite culori si texturi precum cele regasite pe depo materiale constructii in special.

Aceste panouri sandwich sunt destinate în special celor care lucreaza la acoperisuri, fatade dar se pot folosi si în cadrul unei renovari. Panourile autoportante sunt apreciate pentru longevitatea lor si permit garantarea durabilitatii unei cladiri. Datorita lejeritatii lor, aceste materiale sunt mai usor de transportat si sunt extrem de accesibile ca pret.

Pentru o excelenta izolare termica

Unul din principalele avantaje oferite de panourile sandwich este performanta termica si fonica. Sunt perfecte pentru a reduce pierderile la nivel de acoperis si garanteaza o izolare perfecta. Astfel, un panou sandwich pentru acoperis va elimina pierderile de caldura, permitandu-le ocupantilor casei sa profite de o performanta termica de neegalat. Pentru a obtine un astfel de rezultat, este important sa se realizeze un ansamblaj corect. Aceasta buna izolare termica va contribui în egala masura la diminuarea facturii de energie a cladirii. Panoul sandwich se fixeaza direct pe coama acoperisului. Pe lânga izolarea termica, instalarea de panouri termoizolante favorizeaza si o buna izolare acustica, permitând crearea de spatii de lucru confortabile si fara zgomot.

Panourile sandwich reprezinta o garantie estetica

Pe lânga performantele globale, panoul sandwich participa în egala masura la estetica generala a unei locuinte. Straturile exterioare pot fi pe baza a diferite materiale si se declina într-un infinit de culori pentru a se armoniza diferitelor nevoi si cerinte. Aceste panouri izolante permit atât o instalare verticala cât si o instalare orizontala. Nu se folosesc doar pentru cladirile rezidentiale. Sunt ideale si pentru  constructia sau renovarea cladirilor industriale, atât pentru estetica oferita cât si pentru preturile accesibile. În plus, aceste materiale de constructie monobloc sunt mai usor de instalat decât cele traditionale ceea ce permite o economie de timp inestimabila pe un santier si sunt mult mai usoare decât materialele de constructie traditionale, favorizând crearea structurilor de sustinere mai usoare si mai ieftine.

By