Lampi solare de gradina: cum functioneaza, lumina calda si rece

Lumini solare de gradina: cum functioneaza si care sunt cele mai bune marci de preferat? Sa vedem preturile, costurile in general si caracteristicile acestor lampi de exterior care ar putea schimba total aspectul gradinii tale. De fapt, acestea sunt elemente care nu sunt doar functionale pentru iluminatul exterior, ci si pentru design: asta inseamna ca exista intr-adevar multe tipuri de lampi de gradina. Rotund, schematic, in forma de torta etc. diferite forme si culori care ar putea da o nota de originalitate gradinii tale, facand-o sic si eleganta. Mai mult, in zilele noastre avem tendinta de a acorda o atentie deosebita economiilor si confortului, mai ales cand vine vorba de energie. In ultimii ani, sistemele cu energie solara au avut mare succes, ganditi-va doar la panourile fotovoltaice de deasupra acoperisurilor caselor menite sa genereze energie direct din razele soarelui. Cand vorbim de mobilier de gradina si de exterior, iluminatul este esential. Poti alege orice tip de lampi solare de gradina puternice  care sa scoata in evidenta atat decorul cat si mobilierul.

Lampi solare de gradina

Chiar si pentru uz zilnic, acum au fost concepute sisteme performante de economisire a energiei precum lampile solare de gradina, cu un consum foarte mic si fara a fi necesara functionarea vreunei retele electrice. De ce ar putea fi ele solutia ideala? Pe piata gasim lampi solare de gradina cu tehnologie LED, care ofera o eficienta energetica ridicata, produc lumina puternica si sunt alimentate cu energie solara. De obicei, o lanterna LED, echipata cu un panou fotovoltaic care capteaza energia solara si un acumulator. Fixarea acestor lampi se face cu suruburi sau dopuri, nu necesita fire electrice si nu ingreuneaza factura, deci sunt solutia ideala pentru cei care vor sa faca economii si sa aiba o instalare simpla si imediata.

O alternativa valabila sunt spoturile LED de exterior, utilizate pe scara larga in mediile exterioare (piscine, poteci, fantani, gradini) datorita rezistentei lor la agentii atmosferici. Nu numai ca, spoturile LED de exterior profita din plin de lumina emisa (performanta ridicata), consuma foarte putin, au un ciclu de viata lung si nu emit radiatii UV sau infrarosii. Tot in acest caz, spoturile LED de exterior pot fi de diferite feluri: spoturi LED solare, de perete sau senzor. Iluminatul extern cu LED ofera si o nota moderna locuintelor, datorita versatilitatii modelelor si design-urilor disponibile. Farurile solare cu LED-uri pentru exterior sunt o adevarata piesa de mobilier, precum si fac mediile exterioare sigure si utilizabile.

Lumini solare de gradina: cum functioneaza?

Dar cum functioneaza exact lampile solare de gradina? Intrand in mai multe detalii, sa incercam sa intelegem impreuna mecanismul din spatele acestui tip de lampi: energia luminoasa emisa de soare este captata in timpul zilei de un panou fotovoltaic si apoi trimisa la acumulator, care alimenteaza lampa LED in timpul orelor nocturne. O alta functie interesanta este capacitatea de a aprinde automat lampile noastre solare atunci cand soarele apune sau prin senzori, sau mai degraba detectoare de miscare care activeaza aprinderea atunci cand o persoana trece pe acolo pentru un timp definit

Lampi solare de gradina cu lumina calda

Lampile solare de gradina cu lumina calda sunt o alegere din ce in ce mai populara si preferata fata de lampile cu lumina rece sau cu LED-uri. Acest lucru se datoreaza faptului ca lumina calda creeaza o atmosfera, facand ambientul confortabil si primitor.