Istoricul portjartierelor si functionalitatea acestora

Portjartierele sunt probabil unul dintre cele mai sexy accesorii pentru lenjerie intima de pe piata astazi. Portjartierele erau mai degraba un gardian al moralitatii, legau corsetul si braul de ciorap si aveau functia de a preveni alunecarea ciorapului sub genunchi. De cand chilotii au inlocuit portjartierele in utilizarea de zi cu zi in anii 1960, astazi au avut tendinta de a satisface nevoi mai senzuale. Dar, foarte multi oameni nu stiu cum au aparut mai exact aceste portjartiere.

Cand vine vorba de portjartiere, oricine se gandeste imediat la femei. Prin urmare, ele nu isi au originea acolo. In trecut, portjartierele erau folosite doar in scopuri practice. Tot ce trebuia sa faca acestea era sa tina ciorapul. Desi, chiar daca este de necrezut, barbatii in special au folosit acest lucru. De altfel, exact asa a fost si cu tocurile inalte. In primul rand, nobilimea – in principal masculina – purta tocuri pentru a iesi in evidenta din multime. Abia la inceputul secolului al XX-lea jartierele au fost din ce in ce mai folosite de femei si, in cele din urma, combinate cu corsete.

Functionalitatea este si astazi aceeasi ca si atunci: exista fie o clema, fie o inchidere cu nasturi la capat, in care se poate agata ciorapul. Sunt fabricate in mare parte din poliester si elastan, dar adesea exista si portjartiere din satin. In ceea ce priveste culoarea, toate optiunile sunt deschise aici. Prin urmare, portjartierele corespunzatoare pot fi gasite intotdeauna pentru articolul respectiv de rufe. Acest lucru le face un accesoriu pentru fiecare femeie sigura pe sine care ar dori sa puna accente feminine. In mod normal, portjartierele sunt combinate cu un corset.

Exista si bustiere mari cu cupe, care sunt vandute cu portjartiere asortate. Cu toate acestea, acestea devin din ce in ce mai populare. Avantajul acestui lucru este ca, daca este necesar, o femeie se poate descurca fara imbracamintea exterioara potrivita si consta dintr-o banda de talie tricotata si poate fi pur si simplu trasa peste tanga sau chiloti. Lenjeria ofera o selectie de portjartiere de inalta calitate pentru marimi plus. Multe modele de portjartiere de corset se pot descurca la fel de bine si pot fi folosite pentru agatarea bretelelor, care modeleaza si talia. In combinatie perfecta cu corseteria adecvata, portjartierele nu sunt doar functionale, ci pur si simplu o modalitate de a te simti feminina, senzuala si atractiva.

Portjartierele sunt adesea combinate cu lenjerie si corsete. Pentru un aspect deosebit de senzual, cu portjartierele trebuie purtate un sutien si chiloti asortate. Dar nu trebuie sa fie intotdeauna imaginea clasica. Portjartierele pot fi, de asemenea, combinate cu neglije. Exista multe moduri de a pune in scena portjartierele. O adevarata atractie a ochiului sunt portjartierele fine cu un neglije din dantela delicata. Chiar daca portjartierele sunt foarte senzuale in zilele de azi, pot fi purtate si in afara dormitorului. La urma urmei, isi au originile in imbracamintea de zi cu zi. Fie ca este vorba de o rochie sau de o fusta – portjartierele sunt inca o alternativa excelenta la colantii conventionali si ofera tinutei acel plus.

Atunci cand porti portjartiere, ar trebui sa te orietentezi si spre modele interesante si speciale de ciorapi plasa care sa te ajute sa arati mereu bine si sa fii tot timpul gata sa actionezi fara sa te incurce atunci cand mergi sau cand vrei sa te misti liber. Alege de fiecare data ciorapi cat mai variati astfel incat sa te asiguri ca combini cele mai bune piese vestimentare. In plus, ciorapii de buna calitate sunt cei care te vor ajuta sa faci investitii pe termen lung si sa ai mereu ce sa alegi.