Idei inedite pentru ambalarea cadourilor

Cadoul este un instrument prin care stârnim emoții și întărim legăturile dintre oameni. De-a lungul timpului, dăruirea unui cadou a devenit un adevărat ritual, cu o mulțime de reguli care mai de care mai interesante.

Una dintre reguli este aceea de a-l oferi mereu într-un ambalaj.

De ce ambalăm cadourile?

Un ambalaj cadou bine ales poate să stârnească emoții, să ascundă surpriza din interior  și chiar să transmită un mesaj. De asemenea, dacă alegi să oferi un cadou efemer, ambalajul poate fi acel element ce va fi păstrat sub formă de amintire.

Din fericire, există sute de moduri în care poți ambala un cadou. Ai nevoie doar de idei și de materialele potrivite.

Idei inedite pentru ambalarea cadourilor

Evident, varianta clasică de a ambala cadoul este cu hârtie specială. Nu întotdeauna ai hârtie de ambalat la îndemână, însă. În astfel de condiții, există o mulțime de alte opțiuni, care mai de care mai interesante:

  1. Hârtia reciclabila sau ziarele. Dacă vrei să fii prietenos cu natura, hârtia reciclabila sau ziarele pot fi cea mai bună soluție pentru ambalarea unui cadou. Dacă vrei să creezi o imagine inedită, ziarul poate fi mototolit. Se vor obține texturi inedite și interesante.
  2. Material textil. De asemenea, poți ambala cadoul într-un material textil. Pânza, mătasea sau catifeaua sunt materiale ce te pot ajuta să obții inspirație. Acestea pot fi ambalajul propriuzis al cadoului sau se pot transforma în bentițe și fundițe;
  3. O cutie de pantofi. Cu siguranță ai cutii vechi de pantofi. Acestea sunt ideale pentru a ascunde un cadou, mai ales dacă este destul de voluminos.
  4. Ornamente realizate de tine. Dacă îți place să sculptezi, să te joci cu foarfeca sau să lipești, poți crea tot felul de ornamente interesante pe care să le pui pe ambalaj.
  5. Fotografii. O fotografie bine aleasă își va găsi întotdeauna locul pe cutia de cadou și va reprezenta o amintire de neuitat.

Sfaturi pentru ambalarea cadourilor

Ambalajul nu trebuie să fie perfect, însă trebuie să ascundă bine cadoul și să îl protejeze. Asigură-te, așadar, că obiectul pe care îl oferi ajunge întreg la destinație.

De asemenea, atunci când dăruiești ceva, încearcă să creezi singur ambalajul. Este adevărat că ambalajele realizate de profesioniști (găsești în mall-uri și librării persoane care ambalează), arată foarte bine. Atunci când alegi să creezi tu ambalajul însă, îi dai o notă personală și îi arăți persoanei căreia îi faci cadoul că ai petrecut timp lucrând pentru dar.

Nu uita să lași și un mesaj! O felicitare sau o fotografie cu un mesaj trecut pe spate pot fi adevăratele vedete din cadou, mai ales dacă mesajul este unul amuzant sau profund.

Nu în ultimul rând, înainte de a oferi cadoul verifică dacă ambalajul este întreg! Dăruiește întotdeauna cadoul personal, înmânându-l alături de un zâmbet! De cele mai multe ori, nu cadoul este elementul cu adevărat memorabil, ci acel moment în care este oferit.

Obiceiul de a oferi cadouri este un obicei frumos, pe care orice persoană l-a experimentat fie din punctul de vedere al celui care dăruiește, fie din punctul de vedere al primitorului. Cu un ambalaj ales corect, se poate transforma în amintiri perfecte.