Hrană umedă pentru câini sau hrană uscată? Vezi ce recomandă veterinarii pentru animalele de companie

O alimentație corectă a câinelui trebuie să țină cont de mai mulți factori, precum: rasa (talie mică, mare sau medie), greutate, vârstă, stare fiziologică, activitate fizică, intoleranța la anumite categorii de alimente și preferințe. Hrana are impact asupra sistemului digestiv, dar nu numai: și la nivelul danturii, al pielii și al blănii se vor simți efectele unei alimentații corecte sau, dimpotrivă, incorecte.

Pe scurt: metabolismul câinelui își va lua nutrienții, inclusiv vitaminele și proteinele necesare, din hrana pe care o va primi. Nu știi ce să alegi dintre hrana umeda caini de aici sau hrană uscată? Iată de ce veterinarii le recomandă pe ambele pentru o dietă echilibrată, care să îi ofere câinelului tău un surplus de energie și de vitalitate, dar și un tract digestiv sănătos, o dantură sănătoasă, o blană mai lucioasă și o stare de bine permanentă.

 

Dieta echilibrată dintre hrana umedă și hrana uscată: secretul alimentației corecte

Hrana umedă asigură un conținut ridicat de proteine și o digestie rapidă, în timp ce hrana uscată ajută la menținerea sănătății danturii. Dacă hrana umedă constă în conserve cu bucăți de carne în sos, hrana uscată se regăsește sub formă de boabe. Ambele tipuri sunt recomandate, iar dieta corectă – explică specialiștii – constă în echilibrul dintre cele două. Hrana umedă este hidratantă, este mai ușor de mestecat și este mai savuroasă, în timp ce hrana uscată este mai sățioasă, oferă mai multă energie și asigură sănătatea la nivelul tractului digestiv. Secretul este să alegi cu atenție produsele pe care le oferi câinelui tău, ferindu-l de aditivi, coloranți alimentari, conservanți sau alte substanțe artificiale care nu îi fac bine.

 

Purina Friskies Vitafit, un exemplu de hrană umedă fără coloranți artificiali adăugați

Purina Friskies Vitafit susține sănătatea câinelui tău din toate punctele de vedere. Conține o formulă completă, special concepută pentru câinii adulți și nu are coloranți artificiali adăugați. După alimentația cu acest produs, vei observa la câinele tău o blană mai lucioasă, o piele mai sănătoasă, dar și scaune mai ferme datorate unei digestii sănătoase. Dacă vrei să te asiguri că animalul de companie are mai multă energie și vitalitate, atunci acest produs trebuie să se regăsească pe lista ta de opțiuni. Neavând arome adăugate, dar nici conservanți, Purina Friskies Vitafit se înscrie în categoria celor mai sănătoase conserve pentru câini. Formula nutritivă este concepută de medicii veterinari și nutriționiștii din echipa Purina.

 

NovaFood.ro, magazinul online de unde poți să cumperi cea mai bună conservă câine și să nu dai greș

NovaFood.ro este un magazin online, recunoscut în piață pentru calitatea produselor pe care le vinde. Aici găsești cea mai bună conservă câine, dar și hrana pasari NovaFood, pentru că toate produsele din care poți să alegi sunt de calitate sporită.

NovaFood.ro a selectat producătorii cu care colaborează, și se asigură că oferă iubitorilor de animale cele mai bune sortimente pentru a le hrăni. Găsești în acest magazin și produse pentru câini și pisici, dar și produse pentru păsări, rozătoare, pești sau broaște țestoase.

Prețurile sunt avantajoase, iar producătorii de top. Mai mult, dacă plasezi o comandă de peste 250 RON, te bucuri chiar și de transportul gratuit. Vrei să îți hrănești corect animalul de companie? Apelează cu încredere la opțiunile vândute de NovaFood.ro. La distanță de un click, te așteaptă cele mai potrivite sortimente de mâncare din piață.