Descopera Origami – lucruri pe care trebuie sa le stii despre minunatul mestesug cu hartie

oregani

Odata ce o descoperi mai indeaproape, nu ai cum sa nu ajungi sa iubesti magia de a transforma o bucată de hârtie în ceva util, o jucărie sau un decor frumos. Origami (caci despre aceasta activitate vorbim) este cea mai interesantă dintre toate meșteșugurile cu hârtie. Fără foarfece. Fără lipici. Origami este fascinant – cine s-ar fi gandit ca o bucata de hârtie poate fi transformata în atâtea lucruri?

 

Dar Origami nu este doar distractiv, ci este insotit și de beneficii educaționale uriașe – atat pentru copii și cat si pentru adulți. Vom enumera avantajele principale ale Origami și sperăm că te vor convinge să dezvolti acest hobby! Partea buna? Nu este niciodată prea devreme pentru a începe – preșcolarii și copii mai mari, toti se pot bucura deopotriva de acest joc!

 

Cateva motive pentru a alege Origami

 

De ce este bun Origami? Origami   dezvoltă coordonarea mâinil-ochi, ne ajuta sa lucram in secvențe, imbunatateste raționamentul matematic, da abilități spațiale, ajuta memoria și abilități de atenție și atenție. Origami permite dezvoltarea de abilități motorii fine și ajuta concentrarea mentală. Toate acestea, combinate, stimulează creierul – mai ales când ambele mâini sunt folosite în același timp.

 

Adăugați la acestea aspectele sociale ale Origami – învățarea despre alte culturi, colaborarea, învățarea reciproca și mândria muncii finalizate – atunci Origami devine ceva “musai de avut” în educația pentru copii. Mai mult decat atat, Origami este adesea folosit ca activitate si in tratamente sau cadre de terapie diversa.

 

Ce varsta este recomandata pentru Origami?

 

Origami poate fi învățat la orice vârstă. Copiii mici vă vor surprinde prin capacitatea de a realiza forme si indoituri de bază – alaturi de preșcolari puteti folosi  modele simple de Origami, cum ar fi Origami Tulip sau câini Origami . Acestea sunt proiecte excelente pentru a începe, deoarece pliurile sunt relativ simple – dar încurajează totuși recunoașterea spațială, precum și simetria. Sunt proiecte „scurte”, astfel încât copiii trebuie să-și amintească doar câțiva pași. Dar nu ii subestimați … amintirile copiilor sunt ca niște bureți și puteți adăuga mai multi pasi. Cei mici pot progresa mai rapid decat am crezut!

 

Pana la urma ce copilărie NU s-a bucurat de un avion de hârtie? Origami era “ascuns” chiar acolo! Origami nu doar ca ii ajuta pe cei mici să învețe o abilitate noua (adică Origami), dar ii inspira pe copii ca la randul lor să ii învețe si pe alții.

 

În mod similar, nu ești niciodată prea bătrân ca să înveți Origami – indiferent dacă ești un adult tânăr sau te îndrepți catre pensionare – toată lumea poate învăța și va beneficia de Origami și de „exercițiul cerebral” pe care ți-l oferă.

 

Gaseste in magazinul KIZO o multime de jocuri de Origami si kraft-uri din hartie, pentru copii de toate varstele!