Descoperă informații importante dacă dorești să te bucuri de un zâmbet frumos și sănătos!

Sănătatea dentară și un zâmbet de invidiat sunt două aspecte de care fiecare dintre noi dorește să se bucure. Dacă și tu te-ai confruntat cu probleme medicale de natură orală, cu siguranță știi cât de neplăcute sunt durerile, dar și de câtă energie, timp și bani este nevoie pentru tratarea problemelor de acest fel.

În plus, aspectul zâmbetului este deosebit de important, pentru că un zâmbet frumos ne face să ne simțim mai încrezători și cu siguranță ne ajută în relațiile sociale! Citește, în rândurile de mai jos, informații despre ce este un aparat de contetie de foarte buna calitate, cum funcționează, cum trebuie întreținut, dar și multe alte informații de care ai nevoie dacă ai ales să optezi pentru un aparat dentar!

Ce este un aparat de contentie și când este recomandat?

Dacă ai utilizat un aparat dentar ortodontic pentru a te putea bucura de un zâmbet frumos și sănătos, este bine să știi că următoarea etapă este optarea pentru un aparat de conteție. Reprezentând o continuare a aparatului ortodontic, acesta are rolul de a menține poziția obținută a dinților după perioada de purtare a aparatului ortodontic. Așadar, acesta este un înlocuitor al aparatului ortodontic și este deosebit de necesar, deoarece dinții au tendința să revină la poziția lor inițială.

Care este principiul de funcționare al unui aparat dentar de contenție?

După îndepărtarea aparatului dentar, dinții au exact poziția pe care tu ai dorit-o. Cu toate acestea, este foarte important să știi că dinții au tendința de a se întoarce în poziția lor inițială, cea în care au fost înainte de tratamentul ortodontic. Aparatul dentar de contenție este cel care vine în ajutor în această situație, împiedicând ligamentele care sunt în legătură cu osul maxilarului să revină în poziția inițială, păstrundu-se astfel, rezultatele tratamentului.

Cum se întreține un astfel de aparat?

Este foarte important ca aparatul de conteție să fie curățat corect și, în plus, va trebui să vizitezi cu regularitate vizite la medicul stomatolog, pentru ca acesta să poată verifica dacă nu te confrunți cu apariția unor carii.

Ce tipuri de aparate dentare de conteție există?

Medicul îți va recomanda cel mai potrivit tip de aparat de conteție pentur tine, în funcție de rezultatele pe care le-ai obținut în urma purtării aparatului ortodontic. Așadar, se poate opta fie pentru un aparat de contenție fix, fie pentru unul mobil. Aparatul fix, numit si retainer, este alcătuit dintr-un aliaj metalic ce se aplică în spatele danturii și seamănă cu un arc. Având în vedere că acest aparat este fix, igiena orală, dar și curățarea corectă a aparatului sunt deosebit de importante. Aparatul mobil este alcătuit dintr-o placă de plastic ce are arcuri din metal care au rolul de a susține dinții. Avantajul acestui tip de aparat este că se poartă cel mai mult în timpul nopții, iar în timpul mesei se îndepărtează. Așadar, igiena orală este mult mai ușor de întreținut.

Alege să faci vizite cu regularitate la stomatolog și alege o clinică în care să ai încredere!

Relația cu medicul stomatolog este deosebit de importantă și trebuie să te simți confortabil la orice vizită pe care o faci în cabinetul acestuia. Alege întotdeauna o clinică specializată și un medic în care ai încredere cu adevărat, pentru a te putea bucura de cele mai bune rezultate! În plus, dacă ești mulțumit de sănătatea ta orală, nu uita să vizitezi cu regularitate cabinetul medicului stomatolog, pentru a descoperi timpuriu apariția unor mici probleme și pentru a le putea trata ușor, rapid, fără complicații!

FamilyDent.ro este o clinica stomatologică în care te poți bucura de cele mai bune servicii! Fie că ai nevoie de un aparat ortodontic, unul de contenție, un tratament împotriva parodontozei sau chiar de implanturi dentare: https://familydent.ro/implant-dentar/, folosește datele de contact de mai jos și bucură-te de cele mai bune servicii!

Date de contact:

Email: [email protected]

Telefon: 0312297087