De este atat de importanta protectia muncii?

Daca ai auzit de multe ori acest termen insa nu stii exact la ce se refera, este bine sa il analizezi putin pentru a intelege ca protectia muncii influenteaza in mod decisiv siguranta lucratorilor la locul de munca.Mediul de lucru trebuie sa fie unul armonios, optim pentru lucratori. In acest fel, munca lor zilnica va ajuta la sporirea productivitatii firmei in care lucreaza. Normele de protectie a muncii reprezinta o parte importanta din conceptul managerial, pentru ca totul depinde de recomandarile celor care se afla la conducere. 

Securitatea muncii aduce beneficii majore de ambele parti. Recunostiinta angajatorului nu trebuie sa fie exprimata prin asigurarea unor conditii decente la locul de munca, pentru a-i proteja starea de sanatate. Datoria angajatorului este de a oferi protectie maxima angajatorilor in campul muncii.  Protectia muncii nu implica doar prevenirea accidentelor si a bolilor profesionale, ci vizeaza obtinerea unui mediu de lucru optim. Orice companie care se respecta trebuie sa asigure securitatea in munca, pentru ca aceste norme sunt prevazute de reglementari legale. Tot legea spune ca fiecare persoana trebuie sa prezinte la angajare o fisa de aptitudini Bucuresti care sa arate capacitatea in munca. 

Angajatii care isi pastreaza sanatatea si capacitatea de munca dau dovada de maxima eficienta pe termen lung. Respectarea normelor de protectie a muncii previne aparitia accidentelor la locul de munca.  Angajatorul este obligat legal sa ia toate masurile necesare pentru  asigurarea securitatii angajatilor, indiferent de domeniul de activitate.

 

Acestia trebuie in primul rand sa identifice riscurile existente la locul de munca, sa le analizeze atent si sa ia masurile necesare pentru indepartarea lor pe cat de mult posibil. Atunci cand masurile luate sunt cele mai potrivite, se obtine efectul mult dorit.

Din acest punct de vedere, este nevoie sa se faca evaluari periodice pentru a vedea daca apar riscuri noi, si in mod implicit, trebuie luate masuri noi. Daca respecta cu precizie legea, angajatii nu mai sunt supusi suferintelor iar angajatorii nu mai primesc amenzi si nu se mai confrunta cu pierderi de resurse, timp si materiale. 

Atunci cand apar pierderi umane si materiale, daunele sunt majore, iar compania are grav de suferit. Trebuie luate toate masurile necesare pentru prevenirea acestor situatii de urgenta si pentru asigurarea unui mediu optim care sa ofere incredere angajatilor ca vor ajunge acasa sanatosi si nevatamati. 

Toata lumea isi doreste sa stie ca activitatea de la locul de munca nu ii pune viata in pericol. Asigura-te si tu ca nu te supui riscurilor si informeaza-te corect accesand site-ul online www.protectia-muncii.org