De ce sunt populare celulele stem

Pentru o buna functionare a organismului, sanatatea sistemului endocrin este foarte importanta avand in vedere ca are un rol important in reglarea unor functii de baza ale organismului, precum digestia sau reproducerea. Sistemul imunitar impreuna cu glandele endocrine si sistemul nervos sunt in stransa legatura si sunt responsabile pentru mentinerea unei bune sanatati generale.

Diabetul este o patologie complicata care afecteaza capacitatea organismului de a prelucra glucoza din sange si care fara un tratament continuu, atent monitorizat sau terapii sustinute poate duce la acumularea de zaharuri in sange, ceea ce poate creste riscul de complicatii grave, precum accidentele vasculare cerebrale sau probleme de inima. Aceasta afectiune apare atunci cand glucoza din sange este prea mare. Glucoza este principala sursa de energie si provine din alimentele pe care le consumam. Insulina, hormonul produs de pancreas ajuta ca glucoza din alimente sa intre in celule, sa fie prelucrata si utilizata pentru sinteza de energie.

Exista unele situatii in care corpul nu produce suficienta insulina sau nu o foloseste bine si astfel glucoza ramane in sange. In timp, o cantitate mare de glucoza in sange poate determina probleme de sanatate.

In ceea ce priveste tratamentul pentru diabet, in medicina clasica inca nu exista un remediu. In schimb, medicina regenerativa propune terapii care pot echilibra diabetul, pot preveni complicatiile si pot creste calitatea vietii. In acest sens, terapiile regenerative cu celule stem se pot dovedi a fi benefice pentru diabetici.

Prin utilizarea terapiilor regenerative pe baza de celule stem se poate obtine scaderea semnificativa a zaharurilor din sange, a markerilor inflamatorii, o imbunatatire a functiei rinichilor pentru activitati fizice, o crestere a capacitatii pentru desfasurarea activitatilor fizice, un risc redus de complicatii, echilibrarea glicemiei, eliminarea complicatiilor vasculare, vindecarea ranilor la nivelul membrelor.

Cu ajutorul terapiilor bazate pe celulele stem recoltate la nastere, celulele defecte pot fi inlocuite. Celulele stem recoltate la nastere si care provin din cordonul ombilical se pot multiplica in laborator si pot fi transplantate unui pacient.

Prin stocarea de sange din cordonul ombilical putem sa fim asigurati impotriva unor viitoare probleme medicale. De aceea, specialistii de la Stem Sure le recomanda parintilor sa opteze pentru recoltarea de celule stem la nastere, urmand ca aceste celule sa fie procesate si stocate in laboratorul partenerului din Marea Britanie, Banca Biovault. Astfel, banca de celule stem poate furniza catre copii si adultii care sufera de diabet sau alte afectiuni, celule stem spre a fi vindecati prin transplantul de sange din cordonul ombilical.

Pe langa cele peste 80 de afectiuni care pot fi tratate cu ajutorul celulelor stem, copii si parintii pot beneficia de transplantul cu celule stem pancreatice in cazul in care acestia vor fi diagnosticati cu diabet.

Mai multe informatii si detalii despre afectiunile care pot fi tratate cu celule stem se gasesc pe site-ul www.stemsure.ro.