De ce sa alegi tehnologia inverter pentru aparatul de aer conditionat

aer conditionat

Tehnologia inverter si-a facut aparitia pe piata de aer conditionat in urma cu mai bine de 100 de ani. Pe langa industria de climatizare, aceasta inovatie tehnologica este utilizata si in alte industrii.

Pentru sistemele de climatizare moderne se utilizeaza tehnologia inverter deoarece este net superioara celorlaltor competitori cand vine vorba de eficienta energetica. Este foarte important sa alegi un aparat de aer conditionat cu ajutorul caruia poti crea un mediu confortabil atat acasa cat si la birou.

Printre cele mai eficiente aparate de aer conditionat ieftine ce folosesc tehnologia inverter cu succes se numara brandurile Daikin, Mitshubishi sau Gree. Pe site-ul celor de la Vollmax ai la dispozitie o gama larga de aparate de aer conditionat Daikin de cea mai buna calitate. Acestea sunt echipate cu cea mai noua tehnologie inverter care are numeroase avantaje de care poti beneficia si tu:

Reduce consumul de energie

Noua tehnologie inverter a implementat un mod de pornire oprire repetata a compresorului. Prin aceasta functie se economiste energie. Aparatul nu mai functioneaza atunci cand nu este cazul. Astfel, in momentul in care ajunge la temperatura prestabilita, compresorul se opreste si se reporneste doar atunci cand este nevoie sa scada/creasca  temperatura din camera.

Cea  mai noua serie de aparate de aer conditionat Daikin Stylish au un consum foarte mic de energie electric, chiar si sub 80 kWh/an. Chiar daca pare ca pretul unui aparat de aer conditionat cu inverter este mai mare decat aparatele clasice, investitia se amortizeaza eficient si rapid datorita consumului redus de energie.

Aer conditionat silentios

Cele mai noi sisteme de climatizare de la Vollmax sunt echipate cu tehnologii de varf ce permit functionarea in mod silentios. Asadar, scapi de zgomotul deranjant pe care aparatele clasice il produc cand pornesc/opresc sau in timpul functionarii. Compresorul cu care sunt echipate cele mai moderne sisteme  de climatizare este foarte silentios la fiecare utilizare.

Durata de viata mai mare

Aparatele de aer conditionat cu inverter au o durata de viata mult mai mare. Acest lucru se datoreaza faptului ca piesele nu sunt fortate la maxim din cauza pornirilor si opririlor repetate. Solicitatea scazuta a pieselor creste durata de viata si transforma sistemul de climatizare intr-un aparat complet ce contribuie la confort sporit in propria locuinta.

Pe langa faptul ca aceste aparate au un consum redus de energie si o durata de viata mai mare, trebuie sa tii cont si de faptul ca aparatul de aer conditionat contribuie eficient la mentinerea sanatatii si a confortului pe timpul verii. Folosirea aparatului in verile toride poate ajuta la scaderea aparitiei alergiilor sau astm. De asemenea are un rol important pentru mentinerea organismului la o temperatura optima pentru a nu te deshidrata.