Cum ti se va schimba viata daca apelezi la un implant dentar?

implant dentar

Atunci cand nu ai probleme, te gandesti ca esti infailibil. Abia cand apar problemele, poti aprecia valoarea sanatatii si a preventiei. Daca te confrunti cu probleme dentare, este important sa te informezi temeinic pentru a lua cea mai buna decizie. In functie de afectiunea pe care o ai, poti sa apelezi la o anumita procedura stomatologica sau alta.

Cum tratezi problema unui dinte lipsa?

Dintii lipsa sau deteriorati nu au doar implicatii estetice, ci si functionale. Pe langa faptul ca absenta unui zambet frumos iti scade increderea in tine, lipsa dintilor iti poate afecta sever anatomia faciala. Dintii ramasi pot migra, deci consecintele sunt mai importante decat ai crede. Faptul de a avea dentitia stramba te predispune la carii si la infectii care pot ataca radicinile dintilor sanatosi.

Atunci cand un dinte nu mai poate fi salvat, este indicat sa apelezi la un implant dentar. Daca nu esti sigur ce trebuie sa faci, intra pe pagina dentalpremier.ro si specialistii te vor indruma. In primul rand, va trebui sa discuti cu medicul stomatolog. Discutia va cuprinde toate nelamuririle si ingrijorarile tale, iar specialistul iti va raspunde in detaliu la intrebari.

O problema asociata cu apelarea la un implant dentar este costul. Dental Premier vine in intampinarea ta si iti ofera o reducere de 2000 lei la implanturile INNO, plus o lucrare fixa in 24 de ore. In general, clinicile stomatologice iti faciliteaza accesul la anumite servicii, prin implementarea sistemului de plata in rate.

Cand ar trebui sa apelezi la un tratament cu implant dentar?

Atunci cand dintele tau este irecuperabil si cand nu mai dispui nici macar de radacina, medicul stomatolog iti va propune solutia unui tratament cu implant dentar. Acesta actioneaza si se comporta ca un dinte natural. Este asemanator radacinii dintelui si realizeaza o ancorare perfecta in osul maxilar sau mandibular. Astfel, masticatia se produce normal, fara sa fii nevoit sa alegi alimentele in functie de duritatea lor.

In lipsa unui implant dentar, atat dentitia, cat si fizionomia faciala ar putea suferi schimbari. Cu timpul, se va instala aspectul de imbatranire prematura.

Dintii se simt ca cei naturali

Unul dintre marile avantaje ale implantului dentar il reprezinta gradul de confort sporit pe care il obtii in comparatie cu alte tehnici, precum proteza. Implantul dentar este un bont metalic de sustinere, fixat chirurgical. Acesta va fuziona cu maxilarul si va oferi sustinerea de care va avea nevoie dintele artificial. Tehnologia folosita asigura stabilitatea dintilor, astfel ca nu vei avea probleme la vorbit sau mestecat, cum se intampla in cazul protezei.

Durabilitate si confort

Implantul este conceput pentru a rezista foarte mult. Materialele din care sunt construite sunt durabile si confortabile. Spre deosebire de punti si proteze, care sunt garantate in jur de 5-10 ani, implanturile dentare sunt garantate si pana la 20 de ani sau chiar toata viata.

Pentru ca dintii montati pe implanturi sunt bine fixati, este posibila o igiena adecvata, lucru care ofera avantaje considerabile asupra sanatatii bucale.

Daca inca nu esti lamurit in legatura cu procedura cea mai potrivita pentru tine, programeaza-te la medicul stomatolog si poarta o discutie amanuntita cu acesta. Cu siguranta vei pleca lamurit si vei sti sa alegi ce e mai bine pentru sanatatea ta!