Cum se întrețin corect pantofii sport

Cum se întrețin corect pantofii sport

Achiziția unei perechi de adidasi vine la pachet cu foarte multă bucurie și satisfacții, dat fiind mai ales aspectul lor atrăgător pe care îl au atunci când sunt noi. Totuși, dezamăgirea apare foarte ușor atunci când aspectul adidașilor recent achiziționați începe să devină tot mai puțin atrăgător.

Ei bine, această dezamăgire poate fi evitată ușor atâta timp cât ne întreținem corect adidașii astfel încât să fie mereu în cea mai bună formă. 

Împreună cu echipa de la Tocmania.ro am decis să pregătim câteva sfaturi în legătură cu întreținerea pantofilor sport. Astfel, dacă și tu îți propui să te poți bucura de adidașii tăi cât mai mult timp, atunci ar trebui să pui în aplicare sfaturile pe care ți le oferim în rândurile următoare.

Iată care sunt trucurile care te pot ajuta să îți păstrezi adidașii mereu ca noi:

Îndepărtează praful în mod frecvent

Cel mai mari dușman al adidașilor este fără dar sau poate praful. Prin urmare, trebuie să te ocupi în mod frecvent de îndepărtarea acestuia folosind o simplă perie. Această operațiune de curățare a pantofilor de praf este recomandată după fiecare purtare, în mod special dacă vorbim despre pantofi sport din pânză sau din alte materiale textile.

Nu ai nevoie de mai mult de câteva minute însă această operațiune te va ajuta să îți păstrezi pantofii în condiții excelente pentru mai mult timp.

Îngrijirea șireturilor – cum se face corect

Să îți păstrezi mereu șireturile albe nu este deloc simplu, iar acestea murdăresc de obicei destul de ușor. Ei bine, șireturile murdare pot afecta foarte mult aspectul încălțămintei tale, așa că ar trebui să le cureți în mod frecvent în apă caldă cu puțin detergent. Poți folosi o perie foarte fină însă este mult mai recomandată curățarea lor manuală.

Să nu apelezi niciodată la înălbitor, deoarece șireturile se vor degrada astfel foarte ușor.

Cum scapi de mirosurile neplăcute din adidași?

Transpirația picioarelor duce în mod obligat la apariția mirosurilor neplăcute, problemă destul de greu de evitat. De asemenea, umezeala din interiorul încălțămintei va grăbi degradarea noilor tăi adidași așa că trebuie să te îngrijești și de acest aspect numaidecât. 

Practic, tălpicile adidașilor trebuie scoase în mod frecvent pentru a se aerisi și totodată poți opta pentru folosirea soluțiilor de igienizare din comerț care se vor dovedi a fi de mare ajutor în lupta ta împotriva mirosurilor neplăcute.

De asemenea, dacă vei spăla adidașii atunci ar trebui să respecți indicațiile de pe etichetă și totodată să aștepți să se usuce în mod normal, la temperatura camerei.

Alternează perechile de încălțăminte

Un alt truc care te pot ajuta să prelungești cât mai mult durata perechilor de adidași este să nu porți o pereche în mod constant, ci să le alternezi astfel încât regimul de exploatare să nu fie foarte dur. Astfel vor avea timp de aerisire și totodată vor avea o durată de viață mai lungă.

Iar dacă ești de părere că nu ai suficiente perechi de adidași damă astfel încât să le poți alterna așa cum recomandăm, atunci ar trebui să vezi oferta de pe Tocmania.ro și să îți achiziționezi noi perechi de adidași la preț redus întocmai pentru a avea cât mai multe variante la dispoziție.