Cum să te pregătești pentru un interviu de succes în limba engleză

Pentru mulți dintre noi, un interviu de angajare vine la pachet cu un nivel ridicat de emoții și teamă de eșec. Iar dacă vorbim de un interviu în limba engleză, în cele mai multe cazuri, lucrurile se complică.

Un nivel mai avansat de engleză îți deschide noi oportunități la locul de muncă. Cea mai simplă opțiune este să studiezi engleza online, în ritmul tău, plasând accent pe vocabularul specific profesiei tale.

 

Între timp, noi îți oferim câteva tips&tricks pentru a trece cu brio un interviu de angajare în limba engleză.

 

 1. Dacă nu știi limba engleză bine, un astfel de interviu nu va face altceva decât să îți afecteze încrederea în tine și potențialul tău. Ca să poți susține un interviu în limba engleză trebuie să ai cel puțin un nivel de începător. Odată ce urci treptele către nivelul avansat, această provocare este ca și câștigată, tu fiind acela care va putea avea controlul asupra întregului interviu. Pentru a învăța limba engleză, poți urma oricând un curs specializat Burlington English direct din confortul casei tale.
 2. Dacă ești deja cunoscător al limbii engleze, nu îți mai rămâne decât să urmezi câțiva pași importanți și de foarte mare ajutor. Caută informații despre firma angajatoare unde urmează să susții interviul. Te poți interesa ce extindere are (la nivel național sau mondial), care este principala activitate, care sunt posturile cele mai căutate și cât de recunoscut este numele firmei.
 3. Documentează-te despre postul pentru care ai aplicat. Trebuie să știi ce activități implică acesta (fișa postului) și cu ce bagaj de cunoștințe trebuie să te prezinți pentru a putea îndeplini cu ușurință toate sarcinile.
 4. Dacă ai prieteni care lucrează în această firmă, le poți cere câteva informații din interior legate de atmosfera de lucru, cerințe și reguli.
 5. Aruncă o privire peste CV-ul pe care l-ai trimis și în urma căruia ai fost programat pentru interviu. Trebuie să fii sigur că toate informațiile trecute îți sunt cunoscute pentru a evita situațiile neplăcute în care poți fi pus în dificultate cu întrebări capcană.
 6. Fă-ți o listă cu cele mai uzuale întrebări adresate în cadrul unui interviu și încearcă să le răspunzi în limba engleză. Trebuie să știi să te prezinți în limba engleză, să vorbești despre tine și reușitele tale, pasiuni, experiență și educație, să explici motivele pentru care te afli la acest interviu și de ce îți dorești să ocupi poziția pentru care ai aplicat. Totodată, comisia de intervievare va dori să afle cât de bine te descurci în condiții de presiune, stres sau lucru în echipă. Poți da exemple reale și de succes din experiențele anterioare.

Iată câteva exemple de întrebări în limba engleză specifice unui interviu de angajare:

 • Tell us something about yourself, your experience and education.
 • Why are you applying for this job?
 • Why should we hire you?
 • What are your greatest strengths and weaknesses?
 • How Do You Deal With Pressure or Stressful Situations?
 • What’s Your Dream Job?
 • What Should I Know That’s Not on Your Resume?
 • Why Are You Leaving Your Current Job?
 1. Fă o repetiție. Încearcă să susții un discurs în limba engleză despre tine și motivele care te-au făcut să aplici pentru acest job. Te poți uita în oglindă în timp ce îți exersezi dicția pentru a vedea dacă trebuie să aduci îmbunătățiri asupra mimicii.
 2. Trezește-te devreme în ziua interviului. Fă câteva exerciții de respirație și stretching (te vor ajuta foarte mult să te relaxezi și să îți induci o stare de bine), răsfață-te cu un mic dejun copios (nutrienții și endorfinele îți vor fi de mare ajutor pe parcursul zilei), pune-ți o melodie în limba engleză (ca să mai exersezi puțin) și alege-ți o ținută prezentabilă.
 3. Nu întârzia! Punctualitatea este un aspect extrem de important atunci când vrei să obții jobul la care ai visat. Totodată, îți va fi de mare ajutor să știi locația exactă și cum poți ajunge cel mai facil, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să pleci puțin mai devreme.
 4. Ajuns la interviu nu îți rămâne decât să ai curaj, să zâmbești, să menții contactul vizual și să ai încredere în cunoștințele tale de limba engleză. Nu uita să te prezinți în limba engleză într-un mod profesionist și amabil și să mulțumești respectuos la final, pentru timpul acordat.

 

Succes!