Cum să te epilezi corect și fără durere

Nu este nimic anormal să ai fire de păr pe anumite porțiuni ale corpului, dar cu toate acestea nu este nici igienic, și nici prea plăcut ochiului să îl lași… liber. În special în cazul reprezentantelor sexului frumos, care și-au dorit dintotdeauna o piele fină și catifelată, lipsită de nesuferitele fire de păr. Din păcate, deși există multe metode de îndepărtare a părului nedorit, dintre care cea mai folosită este cea care implică folosirea de ceara epilat, unele dintre ele sunt însoțite de durere. De aceea, pentru a nu transforma acest procedeu de înfrumusețare într-o experiență dureroasă, cu multe iritații sau alte neplăceri, avem pentru tine câteva recomandări de la specialiști.

Nu te epila în grabă

Niciodată nu te epila pe fugă, lasă-ți timpul de care ai nevoie pentru a te ocupa așa cum trebuie de frumusețea ta. În caz contrar, sigur vei avea parte de multe incidente neplăcute, iar durerea este doar unul dintre ele.

Udă pielea înainte de epilare

Înainte cu câteva minute de a începe ședința de epilare, udă-ți pielea pentru că în acest fel firele de păr sunt mult mai ușor de smuls. În plus, vei observa că nici durerea nu mai este la fel de mare, așa că încă un avantaj de care te poți bucura.

Niciodată nu te epila cu aparatul pe pielea uscată, chiar și atunci când ești în criză de timp. Iritații, tăieturi… sunt doar câteva dintre neplăcerile care pot apărea acum.

Nu folosi mereu același aparat

Înlocuiește aparatele pe care le folosești în mod regulat, și astfel pielea ta va fi una mult mai catifelată și lipsită de iritații. Nici aplicarea de multă presiune atunci când te epilezi, din motive pe care le intuiești cu siguranță.

Ridică firele de păr crescute pe sub piele

Nu de puține ori firele de păr mai cresc și sub piele. În acest caz, pentru un maximum de eficiență a epilării, se recomandă ca acestea să fie scoase la suprafață, iar pentru aceasta o exfoliere este chiar indicată. Poți apela la un scrub natural sau mai simplu, să freci pielea cu o piatră ponce. Epilarea va fi mult mai rapidă, eficientă, și nu atât de dureroasă pe cât ai fi crezut prima dată.

Dacă ai pielea sensibilă, exfoliantul pe care îl folosești trebuie să fie unul special conceput pentru acest tip de ten, și care te va ajuta să previi iritațiile sau alte afecțiuni cutanate.

Acasă sau la salon

După cum aminteam ceva mai sus, epilarea cu ceară este cea mai utilizată metodă de îndepărtare a firelor de păr nedorite de la suprafața pielii pentru că este eficientă și chiar ieftină. O poți face fie acasă, fie la un salon profesionist de cosmetică, iar rezultatele vor fi dintre cele mai bune. În cazul în care ai pielea sensibilă, ceara unica folosinta este cea spre care trebuie să îți îndrepți atenția.

Analgezice sau gheață

Pentru cei sau cele cu o limită de suportabilitate a durerii destul de redusă, există și varianta folosirii unor medicamente sau creme cu efect analgezic.

De asemenea, o pungă cu gheață, plimbată de câteva ori pe porțiunea care tocmai ce urmează să fie supusă unui tratament de îndepărtare a părului, poate avea un efect analgezic și să te facă să nu simți atât de tare durerea.

După cum observi, fiecare metodă de epilat are parte de avantaje, dar și dezavantaje. Durerea este unul dintre ele, dar din fericire există și câteva posibilități prin care poți să îi mai reduci din intensitate. Uită de durere și bucură-te de o piele fină și catifelată!