Cum sa scap de burta?

cum sa scap de burta

Un abdomen plat si foarte tonifiat este un obiectiv al multor persoane, insa nu toate reusesc sa il si atinga. Pentru a reduce grasimea de pe burta si pentru a-ti tonifia musculatura abdominala este nevoie de o abordare ceva mai extinsa care sa includa exercitii fizice specifice, dar si o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos. De data aceasta vom discuta despre exercitiile fizice pe care le poti face.

Plank

Plankurile sunt exercitii fizice foarte bune pentru a intari muschii abdominali, dar si pe cei ai aspatelui sau ai umerilor.  Aseaza-te in pozitie de flotare pe antebrate si varfurile degetelor de la picioare, mentinand spatele drept si corpul aliniat. Mentine aceasta pozitie cat mai mult timp posibil, pastrand muschii abdominali contractati. Aceste exercitii pentru abdomen pot fi foarte solicitante la inceput, insa cu timpult e vei obisnui cu ele.

Genoflexiuni

Genoflexiunile sunt un  exercitiu clasic utilizat de foarte multe persoane pentru a lucra muschii abdominali. Culca-te pe spate, indoaie genunchii si pune picioarele pe podea. Pune mainile la ceafa sau incruciseaza-le pe piept si ridica usor trunchiul, contractand muschii abdominali, apoi revino la pozitia initiala.

Genoflexiuni bicicleta

Acest exercitiu implica miscari de pedalare cu picioarele si rotirea trunchiului, ceea ce lucreaza eficient muschii abdominali oblici. Culca-te pe spate si ridica picioarele deasupra solului. Indoaie un genunchi si adu-i spre piept, in timp ce rotesti trunchiul si incrucisezi cotul opus catre genunchiul adus la piept. Un astfel de exercitiu se face alternativ cu fiecare picior in parte. Poti avea un antrenor personal la o sala de fitness care sa iti arate exact ce trebuie sa faci.

Ridicari ale picioarelor

Aceste ridicari reprezinta exercitiul perfect pentur a-ti intari musculatura abdominala inferioara. Tot ce trebuie sa faci ste sa stai pe spate, cu mainile sub feste pentru a sustine zona lombara si sa ridici incet picioarele deasupra solului tinandu-le cat mai drepte. Coboara picioarele si ridica-le iar, de mai multe ori.

Rasuciri rusesti

Pentur a face acest exercitiu va trebui sa te asezi pe podea cu genunchii indoiti si sa ridici putin picioarel de la sol. Inclina-te usor inapoi si roteste trunchiul spre stanga apoi spre dreapta fara sa atingi podeaua cu spatele. Poti utiliza si greutati, asa cum sunt baloanele de kinetoterapie sau greutatile dinamice pentru un exercitiu mai intens.

Pentru a obtine rezultate foarte bune, aceste exercitii fizice trebuie sa fie combinate cu o alimentatie cat mai sanatoasa si cu alte activitati fizice precum antrenamentele si cardio. De asemenea, este vital sa dai importanta modului in care te misti, pozitiei corpului si felului in care organismul tau raspunde. Daca nu esti sigur ca stii ce vrei sa faci, mai bine apelezi la un antrenor personal care sa iti ghideze pasii. Inainte de a incepe un program nou de exercitii fizice, este intotdeauna recomandat sa consulti un antrenor sau un specialist in fitness pentru a primi sfaturi si instructiuni adecvate. Respectand indrumarile pe care le primesti, vei vedea destul de repede primele rezultate ale efortului depus la sala.