Cum să îngrijești florile

Florile sunt frumoase, iar buchetele proiectate profesional sunt deosebit de atractive. Florile pot avea, de asemenea, o semnificație sentimentală uriașă, deoarece sunt adesea oferite cadou de la oameni apropiați. Așa că nu este de mirare că am dori să prelungim viața florilor noastre și să ne bucurăm cât mai mult timp de frumusețea lor estetică și sentimentală.

Cu îngrijire și atenție corespunzătoare, majoritatea florilor vor rezista în jur de 7 zile, iar unele soiuri durează până la 14 zile. Iată câțiva pași practici pentru a prelungi durata de viață a florilor tăiate.

Pune florile în apă

După doar un timp scurt, florile vor începe să se deshidrateze. Prin urmare, este esențial să introduceți florile într-o vază sau un recipient cu apă cât mai repede posibil. Când primiți pentru prima dată florile acasă, folosiți apă caldă, nu rece sau fierbinte, deoarece aceasta este cea mai rapidă modalitate de a rehidrata florile. Apa caldă va promova, de asemenea, deschiderea florilor, deoarece majoritatea florilor sunt livrate împreună cu florile într-o etapă închisă sau strânsă.

Din punct de vedere tehnic, temperatura optimă este de 37,5 C (99,5 F), adică aproximativ temperatura corpului. La această temperatură, bulele de aer, care s-ar fi putut forma în tulpină, au tendința de a se rupe. De asemenea, apa care este mai caldă decât aerul din jur este absorbită mai ușor de flori.

Schimbați apa în mod regulat

Încercați să schimbați apa la fiecare două zile. Florile ar trebui să fie bine hidratate până acum, astfel încât să puteți folosi apă rece în loc de apă caldă. Acest lucru ajută la păstrarea florilor răcoroase, ceea ce este o parte cheie a păstrării florilor în stare bună.

Utilizați conservanți pentru flori

Fiecare lot de flori Affinity vine cu un plic de conservant pentru flori. Conservantul de flori conține două componente principale, carbohidrați și aditivi antibacterieni.

Carbohidrații acționează ca hrană care ajută la susținerea florilor. Carbohidrații vor stimula, de asemenea, capetele florilor să se deschidă mai repede. Acest lucru este la îndemână atunci când încercați să deschideți flori care de obicei sunt livrate cu flori strânse precum crinii.

Componenta bactericidă inhibă dezvoltarea bacteriilor în apă. Apa încărcată cu bacterii va face ca florile să se deterioreze mai repede. Bacteriile sunt, de asemenea, o problemă, deoarece pot bloca tulpinile florilor și pot împiedica absorbția apei. Dacă sunt lăsate suficient de mult timp, bacteriile vor decolora și apa din vază și vor produce un miros neplăcut.

Pur și simplu goliți conținutul plicului de conservant de flori în apă din vază.

Dacă nu aveți conservant pentru flori, puteți adăuga 1-2 picături de înălbitor în apă. Înălbitorul va acționa ca un antibacterian la fel ca aditivii din conservanții comerciali pentru flori.

Îndepărtați frunzele care vor fi sub apă

Acest lucru este important deoarece frunzele care se află sub linia de plutire se vor deteriora rapid și vor deveni un teren de reproducere pentru bacterii. Dacă aveți un buchet aranjat profesional, veți descoperi că frunzele au fost deja îndepărtate de florărie. Dar florile cumpărate libere sau nearanjate ar putea avea totuși frunze joase pe tulpină.

Pe site-ul trandafiricrioegnati poti gasi trandafir in cupola de sticla.

Tăiați tulpinile

Luați o pereche de foarfece sau un cuțit ascuțit și tăiați la 2-3 cm (1 inch) de partea inferioară a tulpinii. Încercați să nu zdrobiți tulpina în timp ce faceți acest lucru. Tăiați tulpina într-un unghi pentru a crește suprafața expusă apei. Tăierea în unghi, de asemenea, oprește tulpina să stea plat pe fundul vazei și blocând absorbția apei. Odată tăiate, puneți imediat florile în apă.

Apa este aspirată de tulpină ca un pai. Dacă există ceva care blochează paiele, atunci acesta va împiedica curgerea apei către cap. În timp, capătul unei tulpini se poate bloca cu impurități din apă și bacterii. De asemenea, dacă o floare a rămas fără apă pentru o perioadă de timp, aerul va fi atras în tulpină, ceea ce îi va bloca capacitatea de a atrage apă.

Unii florarii recomandă tăierea tulpinilor sub apă, ceea ce împiedică aspirarea aerului în tulpină.

Tăiați din nou tulpinile la fiecare două zile sau când schimbați apa.

Păstrați florile la rece

Florile trebuie păstrate în condiții răcoroase. Păstrați-le departe de lumina directă a soarelui, încălzitoare, lămpi și alte surse de căldură. De asemenea, încercați să nu lăsați flori într-un vehicul fierbinte atunci când le transportați. Acesta este motivul pentru care curierii specializați în livrare de flori au depozitare frigorifică la bordul vehiculelor lor.

Fiecare soi are propria sa temperatură optimă de păstrare, dar temperatura ideală pentru majoritatea florilor este de 4-5C (39-41F), aproximativ temperatura din interiorul frigiderului. Evident, acestea nu sunt temperaturi ideale pentru oameni, dar dacă chiar ai vrut să prelungești durata de viață a florilor tale ai putea să le pui în frigider peste noapte sau dacă ai fi plecat pentru o perioadă lungă de timp.

Țineți florile departe de fructe

Fructele și legumele produc gaz etilenă care dăunează florilor. Garoafele și Delphiniums sunt deosebit de sensibile. Încercați să țineți florile departe de fructe și legume pentru a le menține în formă bună.