Cum sa folosesti intr-un mod optim accesorii de baie?

Amenajarea armonioasa a unei bai presupune sa existe toate elementele necesare pentru asigurarea confortului tuturor membrilor familiei. Baia reprezinta locul cel mai important din casa, este prima incapere pe care o folosesti in fiecare dimineata si seara pentru a te pregati de o noua zi sau pentru seara. Incepand de la obiecte sanitare pana la accesorii baie conteaza fiecare element. De la modul de asezare pana la functiile indeplinite, joaca un rol important in crearea design-ului interior al baii.

Sfaturi pentru amenajarea baii cu accesorii

Conteaza foarte mult si ce tip de accesorii baie folosesti si cat de utile sunt. Daca este sa ne raportam la o baie mica atunci nu are rost sa aglomerezi spatiul cu multe accesorii. In acest caz este bine sa stabilesti utilitatea fiecarui accesoriu din baie. In cazul in care dispui de o baie generoasa atunci nu este o problema sa ai mai multe accesorii baie care indeplinesc doar un rol estetic dar este bine sa fie in armonie deplina cu stilul de design interior ales si sa nu aglomereze spatiul din punct de vedere vizual.

Din seria de accesorii baie utile amintim dispenserele de sapun, recipientele pentru sampon sau pasta de dinti, oglinzile, suportul pentru prosoape, organizatoare pentru cosmetice, suportul pentru peria de toaleta etc. Toate aceste accesorii baie sunt esentiale dar multe dintre lucrurile esentiale pentru igiena personala pot sa fie depozitate in sertare sau pe rafturi suspendate unde vor arata mai organizat.

Atunci cand utilizezi accesorii baie este bine sa le organizezi cat mai inteligent, astfel incat sa fie la indemana atunci cand ai nevoie de ele si suficient de protejate impotriva apei sau a altor neplaceri.

Pentru a avea o baie eleganta si plina de stil, trebuie sa alegi accesoriile de baie astfel incat sa se asorteze intre ele. Nu recomandam sa optezi pentru seturi intrucat va rezulta un design prea unitar. Este bine sa pastrezi drept element comun o culoare, un stil sau un element grafic si vei reusi sa obtii o incapere amenajata cu bun gust.

Baia poate sa devina si un fel de spa personal, asadar, va trebui sa o incarci cu lucruri placute si utile in acelasi timp.

Alege accesorii baie in armonie cu design-ul interior

 

Indiferent de stilul de design interior ales pentru baia ta, este esential sa te concentrezi asupra respectarii regulilor stilului respectiv. Daca iti doresti ceva mai nonconformist atunci poate ca nu va trebui sa tii cont de nici o regula. Dar, atunci cand vine vorba despre accesorii baie trebuie sa tii cont atat de estetica lor cat si de functionalitatea pe care o prezinta.

Pe piata vei putea sa gasesti numeroase modele de accesorii baie dar pentru a fi potrivite si sa te serveasca pe termen lung este important sa investesti in modele de calitate. Diferenta dintre accesorii baie de calitate si cele mai putin calitative se va vedea si se va reflecta in design-ul ales pentru baia ta.

Tinand cont de aceste cateva sfaturi va fi mai usor sa iti amenajezi baia si sa te asiguri ca devine un loc in care sa iti petreci timpul cu placere.