Cum să cureți interiorul mașinii în 5 pași simpli

Atât din punct de vedere al investiției destul de mari, precum și datorită timpului petrecut la volan, mașina trebuie îngrijită, curățată și protejată. În schimb, ea te va conduce în siguranță în toate drumurile tale și îți va oferi tot confortul de care ai nevoie. 

 

Mașina este, pentru multe persoane, un fel de a doua casă. Dacă și tu te numeri printre proprietarii de mașini care doresc să le îngrijească personal, află în continuare câteva secrete pentru o curățenie exemplară. Bineînțeles că ai putea să plătești pe cineva să curețe interiorul mașinii, dar satisfacția de a face totul cu mâna ta nu se compară cu nimic. În plus, nu este deloc complicat, tot ce trebuie să faci este să îți rezervi aproximativ o oră în care să te dedici cu totul acestei activități. 

 

1. Golește mașina

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să strângi absolut toate lucrurile pe care le ai în mașină. Indiferent dacă este vorba de obiecte personale pe care le vei pune la loc sau chestii uitate pe care o să le arunci imediat, mașina trebuie să rămână goală. De asemenea, dacă ai montate covorase auto tip tavita cu margine de protectie inalta, va trebui să le scoți pentru a putea curăța mai ușor mocheta. 

 

2. Dă cu aspiratorul

Praful și murdăria acumulate în mașină nu pot fi scoase decât cu ajutorul aspiratorului. Insistă foarte bine pe tapițeria scaunelor, pe îmbinările dintre pereți și podea, iar la final aspiră mocheta mașinii. Chiar dacă ai avut covorașe de protecție, acestea nu pot opri în totalitate mizeriile de pe tălpile încălțămintei. 

 

3. Curăță praful și șterge bordul mașinii

Aspiratorul nu este de ajuns pentru o curățenie exemplară. Cu ajutorul unei perii aspre și niște soluție specială pentru mochetă, spală toată podeaua mașinii. Tapițeria scaunelor, precum și toate suprafețele lavabile pot fi curățate cu o lavetă moale și un spray adecvat. Mare atenție la gurile de ventilație, unde se poate să ai nevoie de niște bețișoare cu vată sau chiar o periuță de dinți, pentru o curățare completă. 

 

4. Curăță suporturile pentru pahare

Suporturile pentru pahare sunt, de cele mai multe ori focare de murdărie, așa că trebuiesc curățate cu atenție. Dacă materialul este plastic, poți utiliza un detergent lichid, pe care să îl clătești cu un burete ud. După finalizarea acestei operațiuni, poți șterge totul cu un șervețel umed dezinfectat, care va ucide toți microbii și bacteriile, lăsând suprafețele curate și dezinfectate. Mare atenție la toate soluțiile utilizate, pentru a nu cauza distrugeri în interiorul mașinii. 

 

5. Șterge geamurile

Ultimul pas în curățarea interiorului mașinii tale o reprezintă ștergerea geamurilor. Și această operațiune trebuie realizată cu o soluție specială, pe care să o folosești împreună cu o lavetă de microfibră. Geamurile trebuiesc șterse mai întâi pe partea dinspre interior, iar apoi pe exterior. La final, poți lustrui geamurile cu o lavetă specială ce imită pielea de căprioară și le poți trata cu soluție antiaburire. 

 

Indiferent dacă folosești mașina doar pentru uzul propriu sau obișnuiești să transporți copii, animale de companie ori cumpărături de la supermarket, un autoturism curat îți oferă tot ce ai nevoie pentru drumuri relaxante la volan. Pe lângă sentimentul de ”acasă”, te vei bucura și de un aer curat și proaspăt. Pentru ca rezultatul muncii tale să dureze cât mai mult, nu uita să arunci în fiecare zi gunoiul care se strânge în mașină, iar săptămânal, să ștergi praful de pe suprafețele lavabile. În acest fel, următoarea curățenie generală va fi mult mai ușor de realizat, iar costurile generale vor fi și ele mai mici, deoarece vei utiliza mai puține produse de curățenie. Nu în ultimul rând, avantajul major este că o mașină îngrijită își va păstra valoarea la un nivel ridicat.