Cum poti sa iti inscrii copilul la cele mai bune ore de schi

Schiul este un sport foarte tehnic si aproape toti schiorii au invatat cu instructorul, pentru ca fara el este foarte greu. Aproximativ zece ore sunt suficiente pentru a invata sa cobori decent pe orice panta, dar asta evident nu inseamna sa schiezi bine. In functie de talentul fiecaruia, se poate ajunge la nivelul argint, de baza sau intermediar, in interval de doua-trei sezoane, prin luarea de lectii la intervale regulate. Si asta se intampla cu majoritatea schiorilor care insa se opresc adesea la acest nivel fara a avea ambitia de a merge mai departe, de a deveni schiori cu adevarat experti. Acesta este unul dintre aspectele care diferentiaza un schior sportiv de unul de agrement, si in general un adevarat sportiv, un sportiv cu adevarat pasionat, de o persoana care considera sportul putin mai mult decat o distragere a atentiei: dorinta de a se perfectiona.

Instructor de ski: de ce sa-l alegi drept ajutor pentru o vacanta reusita?

Instructorul de ski este unul dintre putinii profesionisti din predarea sportului care va ofera niste garantii de baza destul de importante. De fapt, selectiile pentru instructori de ski sunt foarte solicitante, iar scoala de instructori de ski este la fel de solicitanta. Cu alte cuvinte, instructorii de ski stiu sa schieze foarte bine si in general stiu sa predea suficient de eficient. Acceseaza gravityadventure.ro, aici pentru a vedea serviciile pe care vi le punem la dispozitie.

Numarul de ore este, de asemenea un element important

Intr-o saptamana poti lua maxim 4-6 ore de lectii (la intervale de doua zile), evident, cu cat schiezi mai mult cu instructorul, cu atat mai bine, dar nu toata lumea isi permite si mai presus de toate, instructorul nu este suficient de disponibil. Mai bine sa luati doua ore consecutive, pentru ca o ora literalmente „zboara” si nu vei retine mare lucru. Daca dupa orele cu instructorul de ski nu pui in practica ceea ce ai invatat, investitia este inutila!

Trebuie deci sa-ti schimbi felul de a vedea schiatul, incercand sa schimbi felul in care schiezi fara a reveni mereu la acelasi standard, facand aceleasi curbe, cu aceleasi conditii de zapada etc.

Nu te lasa descurajat de starea vremii

Adevaratul schior expert este cel care se distreaza in toate conditiile de pe partie, zapada si vreme. Pentru a face acest lucru, trebuie mereu sa te intrebi si cand se gaseste o perioada care pare nefavorabila pentru partie, sa te straduiesti sa o imblanzesti, fara a fugi sau a spune „azi nu ma bucur ca zapada este prea tare (sau aspra, sau moale etc.).

Multi schiori se satura de ski pentru ca nu mai gasesc stimulente pentru a face acest lucru (in general organismul ii dezamageste cand innainteaza in varsta, mai ales daca in lipsa unei pregatiri fizice adecvate). In loc sa schimbi sportul (de exemplu, prin trecerea la snowboard), luati in considerare optiunea de a evolua ca schior, luati doua ore cu un instructor si vedeti ce se intampla. Si mai presus de toate, nu-mi spune ca nu te descurci pe partie doar pentru ca ai o anumita varsta