Cum este corect să conduci pe timp de ploaie

Atunci când plouă vizibilitatea este mult mai redusă. Atât pentru cursant cât și pentru instructorul auto. Este foarte important ca ștergătoarele să funcționeze pe perioada ploii pentru a putea avea o vizibilitate mai clară. Vremea nefavorabilă poate să deficiteze condusul și celor mai experimentați șoferi. Pentru a avea parte de un instructor bun vă recomand Școala de șoferi Brașov care deține instructori cu vastă experiență în condus. Aceștia vor știi cum să acționeze atunci când plouă ca cursantul să nu între în panică. Este obligatoriu ca luminile de drum să fie pornite atunci când plouă, indiferent că este noapte sau zi.

Pentru a conduce optim și corect este potrivit ca distanța față de vehiculul din față să fie destul de mare deoarece mașina la frânare se oprește mai greu. Puteți întâlni mai multe tipuri de carosabil. Cel cu piatră cubică care este foarte alunecos atunci când este umed,  suprafața betonată dar și suprafața asfaltată. Acestea sunt mai puțin riscante dar ploaia favorizează ca oprirea să fie mai lentă și viteaza trebuie să fie redusă în permanentă. O persoană care optează pentru o școala șoferi categoria B trebuie să înceapă să cunoască toate riscurile la care va lua parte atunci când va conduce autovehiculul.

Riscurile care pot urma dacă nu micșorezi viteza

Viteza pe vreme ploioasă trebuie să fie cât mai redusă. Trebuie să ai aprins sistemul de climatizare și de dezaburire. Ștergătoarele de parbriz să funcționeze constant pentru a putea anticipa toate modificările care se petrec în trafic. Ploaia dar și carosabilul umed sunt adevărate pericole pentru toți participanții la trafic. Se pot produce multe accidente pe timp de ploaie datorită șoferilor care conduc la fel ca pe o vreme normală și riscul de accidente va crește considerabil. Pentru un cursant este indicat să respecte cu strictețe indicațiile instructorului pentru a nu pune în pericol viața vreunui participant la trafic. Frânarea trebuie să se facă din timp și treptat ca mașina să nu își piardă aderența cauciucurilor atunci când este apăsată brusc. Este indicat să fi prudent atunci când circuli pe o vreme nefavorabilă.

Școala cea mai potrivită care va poate învăța cum să procedati în trafic pe vreme nefavorabilă este școala de șoferi brașov. Instructorii vor știi cum să va ghideze și să va stabilească anumite limite pentru a învață cum să va orientați în trafic atunci când veți circula singur.