Cum cureți corect o plasă de insecte

Deja când vine vorba despre plase tantari, toată lumea știe despre ce este vorba, și au devenit, în special pentru cei care locuiesc la câmpie sau în apropierea apelor, o necesitate. Nu afectează deloc aspectul exterior al casei. Ba, dimpotrivă, atunci când li se adaugă și rulouri exterioare, oferă un plus de valoare și confort locuinței. Facem o mică paranteză și spunem că aceste două accesorii sunt completate frumos de niște usi garaj de bună calitate, dacă tot vrei o casă desprinsă parcă din reviste.

Dar, să revenim la plasele de insecte, pe care mulți au ales să le monteze, dar prea puțini sunt cei care știu și ce presupune întreținerea lor corectă. De aceea, am decis să îți oferim câteva amănunte în acest sens.

Nimic complicat

Plasa pentru insecte trebuie curățată în mod regulat, cu ajutorul unei simple lavete umezite, și gata. Evident, înainte poți aspira praful, sau poți folosi o cârpă uscată.

În cazul în care ai neglijat mult timp această operațiune, s-ar putea să fie nevoie de apă călduță și un detergent obișnuit. După curățare, se recomandă clătirea, doar cu o cârpă înmuiată în apă. Niciodată la curățarea plasei de insecte nu se folosesc perii metalice, solvenți organici sau produse abrazive, pentru că riști deteriorarea lor.

Plasa de insecte plisată

Pentru cazurile în care ai optat pentru o plastă de insecte plisată, trebuie să fii ceva mai atent la curățarea acestora, deoarece o întreținere necorespunzătoare îi poate afecta buna funcționare. Cel mai bine se curăță vertical, de-a lungul liniilor, folosind o lavetă din microfibră. Nimic complicat și aici.

Plasa de insecte tip rulou

Curățarea acestora se face asemănător cu cea a plaselor de tip plisse. Din nou, recomandarea producătorilor este să nu neglijezi operațiunea, deoarece în caz contrar nu se va mai închide bine.

Pentru a rezuma în doar câteva cuvinte, indiferent de tipul de plasă de insecte pentru care ai optat, întreținerea și curățarea lor nu trebuie lăsată la o parte. Vei avea parte, în acest fel, de o eficiență ridicată, și nici nu va fi nevoie să o înlocuiești des.