Cum alegi ferestrele termopan potrivite pentru locuinta ta?

Alegerea unor ferestre cu tamplarie PVC (binecunoscutele ferestre termopan) ofera un plus de confort locuintei tale. Acestea reprezinta o alegere durabila, care ofera calitate in schimbul unui pret destul de accesibil. Insa, exista numeroase tipuri de geamuri pentru care poti opta. Cum alegi cele mai bune termopane pentru casa ta?

 

In cele ce urmeaza, poti descoperi cateva criterii care sa te ghideze in alegerea ferestrelor potrivite pentru locuinta ta. Iata care sunt acestea.

Dimensiunea

Un prim criteriu de care ar trebui sa tii cont este dimensiunea ferestrelor, in functie de arhitectura casei, dar si de designul pe care il doresti. Daca ai camere mai mici, poti opta pentru ferestre mai mari, care vor da impresia de spatiu si vor contribui la marirea vizuala a incaperilor.

 

In plus, acestea te vor ajuta si sa ai o locuinta mai stralucitoare si plina de viata. Acestea permit din plin patrunderea luminii naturale si pot fi un avantaj in cazul locuintelor orientate catre nord, care de obicei nu sunt foarte luminoase.

Tipul de sticla

Ferestrele termopan sunt disponibile in numeroase varietati, in functie de tipul de sticla pe care decizi sa il instalezi. Acestea au numeroase proprietati care pot oferi o serie de beneficii. Alege tipul de sticla in functie de nevoile tale. Poti opta pentru sticla traditionala, transparenta, care permite o buna trecere a luminii si, automat, o luminozitate ridicata in interiorul locuintelor. 

 

Daca, insa, casa ta este orientata catre est si exista riscul de supraincalzire, poti alege sticla cu emisivitate redusa, care ajuta la pastrarea unei temperaturi constante in interior si are un transfer mic de caldura. Acest tip de sticla este de obicei acoperit de un strat metalic subtire, care ii ofera bunele proprietati termice. O alta optiune este si sticla selectiva, cu control solar, potrivita pentru a pastra o temperatura optima in toate cele 4 anotimpuri.

 

Pentru a te bucura de siguranta maxima, iti recomandam sticla laminata. Aceasta este formata din mai multe foi de sticla unite cu un material transparent care asigura rezistenta la spargere. Astfel, aceste ferestre au un grad ridicat de protectie anti-efractie, dar asigura si izolarea fonica a locuintei.

Feroneria

Desi multi trec cu vederea acest aspect, alegerea unei feronerii de calitate este absolut esentiala pentru a te bucura cat mai mult timp de ferestre PVC perfect functionale. Poti opta pentru sisteme de feronerie anti-efractie, cu sisteme de blocare si manere cu cheie, astfel incat sa te asiguri ca fereastra nu poate fi deschisa atunci cand nu doresti acest lucru. Un astfel de sistem este util nu doar impotriva hotilor, ci si atunci cand copiii raman nesupravegheati.

 

Pentru o buna ventilatie a locuintei, alege feronerie care permite mai multe modalitati de deschidere a ferestrelor. De exemplu, exista geamuri cu deschidere perimetrala, 3D, sistem care permite aerisirea pe intreaga suprafata a geamului printr-o mica despartitura. O astfel de ventilatie este net superioara, iar fereastra poate ramane deschisa permanent fara ca acest lucru sa se observe din exterior.

Designul si culoarea

Nu in ultimul rand, aspectul ferestrelor este de asemenea important. Acestea trebuie sa se potriveasca arhitecturii casei si sa puna in evidenta elementele de design specifice fiecarei incaperi. 

 

Culoarea cea mai des utilizata pentru termopane este alb, insa poti opta si pentru alte nuante. Tamplaria PVC poate fi disponibila si in diverse nuante de maro, care sa imite lemnul, sau gri antracit. Poti alege chiar si culori diferite pentru interior si exterior, pe care sa le asortezi atat cu finisajele cladirii, cat si cu mobila.

 

Ferestrele PVC sunt o alegere calitativa care ofera un confort termic superior, un grad ridicat de siguranta si un aspect sofisticat. Alege cu grija geamuri care sa se potriveasca nevoilor tale si bucura-te din plin de toate avantajele lor.