Cuișoarele și efectele lor benefice

Unul dintre condimentele preferate ale românilor sunt și cuișoarele. Gustul lor plăcut, chiar și ușor înțepător, le fac de neînlocuit în anumite preparate, așa că se regăsesc cu siguranță și în cămara ta, alături de scorțișoară, cardamom sau chiar piper. Cu toate acestea, în afară de aroma plăcută pe care o aduc anumitor mâncăruri, cuișoarele sunt foarte benefice pentru sănătate. Te invităm să citești rândurile următoare pentru a afla mai multe despre ele.

O digestie mai bună

Majoritatea dintre noi mâncăm pe fugă, cu ochii mereu pe ceas sau în ecranele anumitor dispozitive. Nici nu este de mirare că ai probleme cu digestia. Balonare, flatulență, acumulare de gaze intestinale, dureri de stomac… Ți se pare cunoscut, nu-i așa? Din fericire, chiar dacă nu ai cum să-ți schimbi obiceiurile alimentare, pentru că ești la serviciu și nu ai altă soluție, poți în schimb să ai grijă să ai o digestie mai bună. Evident, cu ajutorul cuișoarelor, care previn toate neplăcerile de mau sus. Încearcă niște capsule cu cuișoare după ce ai mâncat și vei observa efectul lor pozitiv.

Fără halenă

Din cauza digestiei proaste, sau a altor motive, multe persoane se confruntă cu o respirație urât mirositoare. Deși nu este o afecțiune gravă, este una foarte neplăcută, mai ales atunci când serviciul tău presupune contactul direct cu cât mai multe persoane. Nu ai cum să mesteci gumă, și nici să te speli non stop pe dinți. Prin urmare, ce faci? Simplu: apelezi la cuișoare, care sunt foarte eficiente în acest scop. De fapt, cuișoarele sunt un excelent antiseptic natural, care anihilează bacteriile rersponsabile de acest fenomen. Le poți consuma sub formă de ceai, supliment naturist, sau pur și simplu ca atare, și gata, problema cu halena care te făcea să te simți stânjenit, s-a rezolvat rapid și foarte eficient.

Fără grețuri

Ești însărcinată, iar stările de greață și vomă, deși normale, te lasă fără pic de energie? Este normal, dar în același timp nici nu știi ce ai putea să faci pentru a le mai reduce din intensitate, dacă nu să scapi total de ele. Ei bine, tot la cuișoare vei apela și de această dată, deoarece aroma acestora, la care se adaugă și proprietățile lor calmante reprezintă un remediu bun pentru neplăcerile despre care tocmai ți-am vorbit. Bea un ceai de cuișoare, și totul va fi mult mai ușor.

Te scapă de durerile de dinți

Fără îndoială că toată lumea a suferit, măcar o dată în viață, de dureri de dinți care nu păreau să cedeze cu nimic. Înseamnă că, probabil, aceste persoane nu au încercat să folosească cuișoare pentru a le reduce mult în intensitate. Cuișoarele conțin numeroși compuși antiinflamatorii și analgezici, care nu doar că reduc inflamația dentară, dar și calmează durerea. Vindecarea infecției din zonă este mult mai ușoară cu ajutorul lor, așa că nu trece indiferent pentru cuișoare, pentru că îți sunt mereu de ajutor.

Tratează răcelile

În sezonul rece, majoritatea oamenilor se confruntă cu probleme respiratorii cauzate de afecțiunile specifice acestei perioade. Dacă ești genul care nu se îndoapă cu pastile pentru orice, atunci remediile naturiste nu îți sunt străine. Dar știai că banalele cuișoare, pe care le țineai în cămară pentru nu știu care preparat, sunt excelente pentru a te ajuta în problemele cu respirația? Acest efect este datorat propietăților antibacteriene și expectorante ale cuișoarelor, care îți ajută sistemul respirator să funcționeze mai bine. Fie că folosești cuișoarele sub formă de ceai, capsule sau simple, răcelile sunt mai ușor de tratat, la fel ca și durerile în gât sau nasul înfundat. Infecții virale, bronșită, unele afecțiuni ale sinusurilor, toate sunt ”îngenunchiate” de banalele cuișoare.