Costumele medicale personalizate

Dr. in Uniforma

Echipamentele medicale pot fi personalizate prin broderie în relief pe suport textil constând în sigle, monograme, text, grafică tip ecuson pentru spitale, clinic, farmacii și cabinete medicale. Astfel aspectul uneori monoton al acestora să se îmbunătățescă considerabil.

Angajații din sistemul medical pot fi expuși frecvent la lichide biologice care sunt capabile să transmită boli periculoase, cauzate de o mare varietate de microorganisme, precum virusul Hepatitei B, virusul Hepaticei C, Ebola, virusul imunodeficienței umane (HIV), care pot prezenta riscuri semnificative pentru viața și sănătatea lor și a celor din jur.

Acesta este unul din principalele motive pentru care personalul medical trebuie să poarte îmbrăcăminte adecvată de protecție. Printre cele mai necesare echipamente medicale de protecție se pot enumera: costum medical, mănuși, bonetă medicală sau saboți medicinali.

Totuși, personalul medical presupune, de obicei, că indiferent de echipamentul medical pe care îl aleg, protecția la sânge, la diverse lichide sau la materialele potențial periculoase există. Acesta este și motivul pentru care trebuie întotdeauna să se achiziționeze costume și halate medicale personalizate doar din magazine specializate, care se ocupă de confecționarea și furnizarea unui echipament medical care respectă standardele europene și cerințele speciale din acest domeniu.

După criteriu alegi costumele și halatele medicale?

Un criteriu foarte important atunci când se dorește achiziționarea hainelor medicale, pe lângă materialul utilizat, foarte importantă este densitatea țesăturii.

Astfel, dacă se dorește achiziționarea unui halat pentru perioada caldă a anului, este recomandat să cauți un produs dintr-o țesătură mai puțin densă (115-120 g/m2), unde procentul de bumbac să fie cât mai mare. Magazinul online Dr în Uniformă oferă spre vânzare costume și halate de cea mai bună calitate, dintr-o țesătură foarte plăcută, ce permite circulația aerului, datorită conținutului ridicat de bumbac. În acest fel, corpul nu se va încălzi foarte tare în timpul zilelor și nopților de muncă cu temperaturi crescute, iar materialul nu se va umezi.

La fel, un costum sau halat dintr-o țesătură cu o densitate mare va fi ideal pentru perioada de toamnă – iarnă. În acest caz, este recomandat ca densitatea țesăturii să aibă o valoare de aproximativ 195 g/m2.

Dacă ai nevoie de un halat medical, care să se potrivească oricărui anotimp din an, este recomandat să îți îndrepți atenția spre o țesătură cu o densitate medie, a cărei valoare are 165 g/m2. În acest fel, vara nu îți va fi cald, iar iarna, nu vei îngheța dacă vei purta haine mai groase pe sub halat.

Cum alegi costumele și halatele medicale?

Dacă ești femeie, atunci trebuie ca atunci când alegi un costum sau un halat medical să pui accentul pe modelul ales, astfel încât acesta să te avantajeze când vine vorba despre statură sau conformația corpului. Există foarte multe modele de halate medicale din care se poate alege, de aceea magazinul Dr în Uniformă oferă echipamente medicale în diverse culori, cu diverse forme de guler și mâneci sau sisteme de fixare. Totuși, trebuie să alegi întotdeauna un model în care să te poți simți cât mai confortabil pe parcursul întregii zile. Iar dacă porți cu tine diverse lucruri (chei, telefoane, carnețele sau pixuri), acordă o atenție deosebită și numărului sau mărimii buzunarelor.

Modelele de halate pentru bărbați sunt mult mai simple, au un număr mult mai mic de decorațiuni și au, de obicei, mâneca lungă. În acest caz, este necesar ca atenția să se îndrepte spre mărime și statură, dar și spre mărimea mânecilor.