Corpuri de iluminat care se integreaza perfect in orice incapere

Lampadarele sunt corpuri de iluminat versatile si iti permit multe scenarii de lumina adaptate locului in care sunt utilizate. Aceste corpuri de iluminat daca sunt corect alese, pot sa transforme casa intr-un loc confortabil si armonios. Mai ales atunci cand se lasa seara si intunericul te prinde pe fotoliu, citind cartea preferata, tot ce va trebui sa faci este sa intinzi mana si sa aprinzi lumina. Dupa cum spuneam, lampadarele sunt corpuri de iluminat versatile ce pot fi folosite nu numai in living ci si pentru a crea lumina ambientala in birou, sa completezi holul cu un element de design care este si practic. Iata care sunt locurile in care pot sa fie amplasate aceste corpuri de iluminat:

Living

Un lampadar amplasat in living va fi utilizat in special pentru a crea o lumina ambientala filtrata si placuta. Acest tip de corpuri de iluminat imbogatesc lumina generala. Alegand un lampadar cu abajur textil este o optiune eleganta prin care poti sa asortezi restul elementelor decorative din incapere. In cazul in care in living domina un design rustic, atunci poti sa alegi un lampadar din lemn.

Dormitor

Aceste corpuri de iluminat pot sa fie amplasate si in dormitor intr-un colt al camerei. Este perfect pentru a amenaja un mic coltisor de relaxare atunci cand doresti sa te retragi undeva departe de agitatia din casa. Alege un lampadar care sa se asorteze cu design-ul incaperii pentru a crea cat mai multa armonie intre elementele alese in cel mai important loc din casa ta. Sau, poti alege modele de corpuri de iluminat care sa contrasteze cu alegerile existente astfel incat sa transformi totul intr-un loc suprinzator si creativ.

Birou

Pot sa fie folosite cu succes si la birou deoarece pot crea o lumina ambientala placuta. Mai ales daca ai amenajat in birou un spatiu unde sa ii primesti pe cei mai importanti clienti atunci un lampadar poate sa asigure o lumina placuta.  Au capacitatea de a asigura si lumina generala cat si cea necesara pentru lucru. In variantele mai avansate tehnologic, dispun de senzori care se adapteaza in functie de nivelul de luminozitate si amplifica lumina daca afara este mai innorat sau o diminueaza daca afara este soare.Pentru birou panouri led sunt o solutie viabila.

Hol

Poate sa fie amplasat si pe hol, astfel incat sa fie punctul de atractie principal. Va crea o lumina suficienta pentru a te aranja inainte sa iesi pe usa. Daca ai un hol mai generos, atunci poti sa amplasezi si un fotoliu si sa amenajezi un fel de spatiu de asteptare.

Aceste corpuri de iluminat isi pot gasi locul chiar si in bucatarie deoarece poate sa insufleteasca zona de luat masa. Alege becuri cu lumina calda pentru a nu distorsiona culorile. Acest lucru te ajuta sa apreciezi estetica mancarurilor preparate sau daca mai trebuie sa lucrezi la ele.

Exterior

Sunt ideale chiar si in exterior, pe terasa mai ales. Insa, conditia principala pentru a te bucura cat mai mult timp de aceste corpuri de iluminat este sa alegi niste modele care se preteaza pentru a fi tinute in exterior. Lampadarele pentru exterior trebuie sa fie bine izolate si sa aiba un grad de protectie ridicat, astfel incat apa, praful si alte impuritati sa nu patrunda in interior