Conturează-ți propria oază de relaxare: cum să-ți construiești o terasă de calitate?

Locuind la casă ai posibilitate de a te bucura de mai mult timp petrecut în aer liber, ceea ce îți poate aduce relaxarea de care ai nevoie. Este important să îți construiești, însă, o terasă unde să poți sta alături de cei dragi indiferent de anotimp.

În acest sens, ai nevoie de materiale de calitate: de la cea mai bună șapă, până la o structură solidă, dar și o hidroizolatie acoperis de aici și un acoperiș trainic. Află rolul fiecărui element în parte!

Hidroizolatie acoperis

Dacă te întrebi de ce este important să aplici o hidroizolație la nivelul acoperișului de pe terasă, atunci este bine să știi că aceasta te ajută să previi razele puternice ale soarelui și, totodată, infiltrațiile de apă de-a lungul timpului. Astfel, eviți apariția mucegaiului, precum și apariția a numeroase bacterii care ți-ar putea dăuna sănătății.

În ceea ce privește aplicarea hidroizolației, acest procedeu nu este deloc dificil, însă necesită multă atenție și răbdare, precum și o tehnică specială, pentru ca rezultatele să fie cele scontate.

Tipul de acoperiș

După alegerea hidroizolației, este momentul să te orientezi și către un anumit tip de acoperiș. În acest sens, ideal este să alegi o variantă care să vină în completarea design-ului casei și a întregii curți. De exemplu, poți investi în același model de tablă pe care îl ai pe casă, iar astfel creezi o atmosferă plăcută și frumoasă.

Tipul de podea

Podeaua este și ea foarte importantă atunci când îți construiești o terasă. Gresia, parchetul, granitul – iată doar 3 dintre variantele spre care te poți orienta. Ia în considerare, însă, dacă îți construiești o terasă pe care să o închizi complet sau dacă aceasta va rămâne deschisă, cel puțin în partea de mijloc. Astfel vei putea alege în cunoștință de cauză și îți va fi mai ușor.

De ce să investești într-o terasă verde?

Dacă ești adeptul unui mediu înconjurător curat, investiția într-o terasă verde ar presupune, de fapt, o investiție în tine și sănătatea ta. Este vorba despre o alegere inspirată, datorită căreia timpul tău liber va fi mult mai interesant și mai plăcut. În loc să aplici un acoperiș clasic, transformă spațiul de care dispui și alege plante care să reziste o perioadă îndelungată. Este dovedit faptul că doar câteva minute pe zi petrecute în natură te ajută să te relaxezi și să capeți o nouă viziune asupra vieții.

Obiectele decorative aduc un plus de eleganță terasei tale

Nu uita nici de obiectele decorative! Ai foarte multe opțiuni spre care te poți orienta, astfel încât să îți conturezi o atmosferă plăcută pe terasă. Fie că te gândești la ghivece cu flori, fântâni arteziene ori alte tipuri de obiecte, alocă-ți timp pentru a te gândi la cele mai bune soluții pentru tine!

Cere ajutor de specialitate!

În momentul în care te hotărăști să îți amenajezi o terasă, apelează la ajutor de specialitate din partea unei echipe care să îți ofere tot sprijinul pentru montarea și aplicarea materialelor de construcție. În acest fel, ai garanția unor rezultate excelente pe termen lung, de care să te bucuri fără probleme!

Echipa Milucon este întotdeauna la doar un apel distanță pentru tine. Specialiștii te pot ajuta în privința montajului de hidroizolații, membrana hidroizolatie: https://www.milucon.ro/hidroizolatie-cu-membrana-bituminoasa/ dar și în ceea ce privește alegerea pardoselii potrivite.

Date de contact:

Email: [email protected]

Telefon: 0766 419 049