Cele mai potrivite tipuri de pietriș pentru terase și curți interioare

În ziua de azi, proprietarii de case optează din ce în ce mai des pentru activități în aer liber și aleg să construiască curți interioare, terase mari și zone de grădină drept extensii ale casei. Pentru acoperirea acestor curți interioare, pietrișul sau piatra concasată este o alegere ideală, deoarece are un aspect plăcut, oarecum organic și nu costă nici jumătate din cât ar costa acoperirea cu piatră sau ardezie. Această piatră concasată este, de asemenea, foarte accesibilă, întrucât se poate achiziționa la vrac de la majoritatea firmelor de amenajare exterioară sau de materiale de construcții. Astfel, puteți crea o terasă interioară acoperită cu pietriș, potrivită bugetului și nevoilor dumneavoastră.

Amenajarea unei curți interioare cu pietriș sau piatră concasată

Piatra concasată poate fi un material potrivit pentru amenajarea unui spațiu de odihnă în grădină, deoarece arată bine, e durabilă și economică. Cu toate acestea, trebuie pregătită zona în care se amenajează spațiul cu pietriș, în primul rând fiind nevoie de ciment, cărămizi sau alte materiale pentru a o înconjura.

Odată ce marginile sunt făcute, trebuie înlăturat stratul superior, moale al solului pentru ca piatra concasată să aibă o bază solidă. Sub pietriș se pot instala chiar și țevi de drenaj, în caz de nevoie.

Drept bază pentru pietriș, se poate utiliza bază rutieră, cu pietriș unghiular. Această opțiune nu este costisitoare, însă asigură o bază solidă, deoarece bucățile unghiulare se interconectează. Asemenea pietrișului, această bază poate fi găsită la majoritatea firmelor care vând materiale de construcții sau piatră concasată în Covasna. După întinderea bazei, se poate tasa cu ajutorul unui utilaj disponibil de închiriat la aceste firme.

Tipuri de pietriș potrivit pentru amenajarea spațiilor exterioare

După parcurgerea pașilor de mai sus, se poate alege și așeza pietrișul decorativ. Există foarte multe tipuri de pietriș decorativ din care putem alege, într-o varietate de culori. Merită ținut cont de faptul că piatra concasată închisă la culoare va reține căldura, însă cea deschisă la culoare arată mai dur, așadar ideal ar fi să alegem o nuanță între cele două.

Pe lângă varietatea de culori, există și multe forme diferite. Cel mai popular tip de pietriș este cel rotund, deoarece se simte plăcut când pășim pe el, deși acesta se mișcă și trebuie rearanjat dacă ne plimbăm mult pe el. Pietrișul unghiular nu este la fel de comod, însă arată mai aranjat și compact. Cele mai populare tipuri de pietriș unghiular includ granitul descompus sau roca vulcanică. O altă opțiune, foarte economică și versatilă, o reprezintă pietrișul descompus, disponibil în mai multe culori. Acesta poate fi foarte durabil, cu o stabilizare adecvată.

Amenajarea cu pietre, pavaj sau cărămizi

Deși amenajarea spațiului exterior cu pavaj sau cărămizi pare complicată, se realizează destul de ușor. Asemenea spațiului amenajat cu pietriș, necesită o bază solidă și nivelată, respectiv înlăturarea stratului superior al solului. Pentru această metodă de amenajare, se întind și se compactează materialele utilizate prin tehnica dry-lay, avantajul fiind că facilitează drenarea apei. Dezavantajul acestei metode este faptul că nu este la fel de durabilă precum betonul.

Există mai multe opțiuni pentru amenajarea spațiilor exterioare, fiecare client având la îndemână tehnicile și materiale cele mai potrivite nevoilor și preferințelor sale. Indiferent de preferințe, cu siguranță veți găsi produsul de care aveți nevoie în oferta noastră de agregate din zona Covasna.