Ce trebuie sa faci daca masina esueaza pe drum?

Ai fost vreodata blocat pe drum? Aceasta este o situatie care poate aparea in orice moment din cauza unor defectiuni mecanice si ar trebui sa stii ce sa faci daca masina dumneavoastra nu mai porneste pe drum. Vezi detalii pe tractarioradea24.ro .

Una dintre principalele activitati pe care trebuie sa le faci pentru a evita aceste lucruri neplacute este intretinerea preventiva a masinii tale la zi, care nu numai ca va evita aceste neplaceri, dar te va ajuta si sa economisesti timp si bani, se poate intampla oricand si de aceea aici iti spunem ce sa faci daca masina ta se strica pe drum si ce sa faci in fata celor mai frecvente defectiuni.

Ce trebuie sa faci daca masina ramane pe drum?

  1. Primul lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa ramai calm in orice moment.
  2. Parcheaza masina intr-un loc sigur, este important sa nu impiedici traseul de circulatie si sa nu fii expus.
  3. Porneste luminile de urgenta sau “Avertizare”
  4. Aseaza triunghiurile de siguranta; acestea trebuie sa fie la 100 de pasi de masnina, atat in fata, cat si in spate. In cazul in care va aflati intr-o curba, este foarte important sa plasati triunghiul de siguranta inainte de a incepe curba, acest lucru avertizeaza soferii prevenind astfel un accident.
  5. Spune unei persoane in care ai incredere ce s-a intamplat, indicand locatia dvs.
  6. Dupa ce ati indicat vehiculul, trebuie sa contactati compania de asigurari (sau asistenta rutiera la care ai un contract pentru astfel de probleme) pentru a explica ce s-a intamplat. In mod normal, companiile de asigurari au un serviciu de tractare pentru acest tip de eventualitate, daca ai un telefon mobil poti comunica fara a fi nevoie sa parasesti masina.
  7. Daca nu ai o firma de asigurari si ai cunostinte de mecanica poti verifica oricand masina pentru a incerca sa rezolvi situatia. Daca nu aveti cunostinte in mecanica, trebuie sa suni la un specialist sau sa ceri o macara pentru a transporta vehiculul.
  8. Este important ca numerele de urgenta sa fie in vigoare si disponibile pentru aceste tipuri de eventualitati.

Cele mai frecvente tipuri de defectiuni mecanice

Este important sa verificati in mod constant vehiculul, astfel incat sa puteti preveni unele dintre cele mai frecvente defectiuni care pot aparea pe drum, cum ar fi ruperea directiei sau a franelor, lipsa benzinei, supraincalzirea sau altele.

Apeleaza la asistenta rutiera

Asistenta rutiera este intotdeaua un pas important de facut atunci cand avem o problema cu masina pe un drum national sau de ce nu, inafara tarii. Este necesar sa apelezi la asistenta rutiera ori de cate ori masina nu mai porneste si te aflii intr-o zona in care nu ai la cine apela pentru ajutor. Unele asigurari auto includ si asistenta rutiera dar de asemenea poti opta si pentru acest lucru separat.

Cel mai important lucru de facut este intotdeauna; pastrarea calmului, indiferent de situatie este vital sa ai control complet asupra emotiilor tale, astfel incat sa poti actiona rapid si eficient.