În orice activitate sau business pe care îți dorești să îl faci este bine ca înainte de a-l începe, să te informezi exact despre cele mai bune tehnici care au funcționat la alții dar și despre care sunt cele mai frecvente greșeli. În acest fel te vei asigura că vei merge întotdeauna în direcția corectă.
Dacă știi cum faci bani din dropshipping in Romania și te-ai decis să faci acest gen de business este recomandat să știi exact care sunt cele mai bune tehnici care îți garantează rezultate și în același timp să știi ce să eviți să faci.
Găsești mai jos sfaturi bune de urmat dar și greșeli de evitat în dropshipping.
- Prețul nu este singurul element care te diferențiază de concurență.
Una dintre cele mai frecvente greșeli, în special dacă ești începător în dropshipping este concurența exclusiv pe preț. Dacă acesta este singurul lucru care te diferențiază de competitori s-ar putea să vină cineva cu un preț mai mic decât al tău, ceea ce va face să îți pierzi clienții.
Există firme care își permit să obțină prețuri foarte bune pentru că vor achiziționa cantități mult mai mari decât ceea ce vei putea tu cumpăra. Așadar alege să nu oferi neapărat cel mai mic preț pentru a te diferenția de concurență ci mai degrabă caută să oferi avantaje în plus pentru produsul tău sau să oferi ceva gratuit chiar dacă prețul este mai mare decât al competiției.
- Nu vinde aceleași produse pe care le vând și ceilalți
Chiar dacă ai văzut că anumite produse se bucură de succes nu înseamnă că trebuie să oferi și tu aceleași produse pe care le oferă toți ceilalți, cum ar fi haine sau electrocasnice.
Dacă vei face asta îți va fi foarte greu să ieși în față dintre sutele de comercianți sau să găsești elemente care să te diferențieze cu adevărat de competiție.
- Găsește o nișă bună
Caută acele produse de nișă pe care marile magazine spre exemplu nu le-ar achiziționa pentru că nu vor știi cu siguranță dacă se vor vinde sau vor rămâne pe stoc, cum ar fi spre exemplu o mașină pentru curățat creveții.
Pentru că furnizorul va expedia acest produs în locul tău și practic tu nu vei deține stocul, nu ai nimic de pierdut, decât acel timp pentru a-l lista în magazinul tău. Astfel că se merită să listezi produse care nu se găsesc în magazinele fizice.
- Listează produse de sezon
Produsele de sezon sunt o mare corvoadă pentru magazinele fizice, deoarece există riscul de a nu se cumpăra tot stocul iar returul nu este posibil în toate cazurile. Așa că multe dintre magazinele fizice renunță la anumite produse de sezon din acest motiv.
Tu însă poți face asta pentru că nu ai nici un risc. Îți poți crea un plan pentru listarea de produse în funcție de sezon, pentru a te asigura că ai timp suficient să le expui și să le promovezi înainte de începerea sezonului.
- Oferă mai mult decât un produs
Cea mai bună metodă de atragere a clientului și de diferențiere față de concurență este să oferi pachete cu produse conexe.
Pe lângă asta, scutești din costurile de expediere mai ales dacă produsele din pachet sunt livrate de același furnizor.
- Nu vinde ce nu înțelegi
Să oferi un produs doar pentru că alții au avut vânzări multe dar tu nu știi nimic despre acel produs, nu îl înțelegi și nu știi de ce ar vrea oamenii să îl cumpere, este una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face în dropshipping.
Este important să vinzi produse despre care știi cu ce ajută, știi ce trebuie spus despre ele sau poate sunt chiar bazate pe experiența ta anterioară.
Făcând acest lucru vei reuși să vorbești în mod natural despre ele, să le promovezi ca un expert și să creezi pachete atractive. Ține seama de toată experiența pe care ai acumulat-o până acum și alege acele produse despre care știi la ce se folosesc și ce beneficii aduc în viața celorlalți.
- Diversifică-ți canalele prin care vinzi produsele
A vinde produsele pe un singur canal nu te va ajuta să maximezi potențialul afacerii tale, mai ales dacă ești la început și nu știi exact care canal este cel mai potrivit. Așa că este recomandat să încerci mai multe canale prin care să le vinzi.
Poți vinde atât pe Amazon sau pe eBay dar îți poți crea și un website în care să ai un magazin propriu.
În funcție de canalul care îți va aduce cele mai bune rezultate vei știi și unde să te focusezi cel mai mult pe promovarea produselor.