Ce gantere sa folosesti in functie de greutatea corpului tau si de nivelul de pregatire?

gantere

Un corp bine lucrat este, in acelasi timp, sanatos si atragator. Pentru a reusi sa il construiesti, e nevoie de efort sustinut pe termen lung, precum si de cele mai potrivite dispozitive pentru exercitii, in functie atat de greutate, cat si de nivelul de pregatire. Iata ce gantere din magazinul online Sport-Mag sunt potrivite pentru fiecare etapa a pregatirii fizice!

Primul kilogram ridicat, primul pas spre corpul dorit

Un proverb chinezesc spune ca o calatorie de o mie de mile incepe intotdeauna cu primul pas. In acelasi fel, drumul spre un corp armonios, cu muschi bine lucrati, poate sa inceapa cu cele mai mici gantere, precum modelul cromat inSPORTline Yellsteel, cu greutatea de un kilogram.

Realizata din metal de calitate superioara, cu substanta cromata rezistenta la transpiratie, gantera ofera mai multe avantaje. Astfel, prezinta elemente cauciucate de culoare galbena care ii confera aderenta, rezistenta la zgarieturi si un nivel redus de zgomot atunci cand o asezi pe suport.

Elementele cauciucate se regasesc inclusiv la nivelul manerului si sunt prevazute cu striatii, pentru o prindere perfecta chiar si in timpul unui antrenament intens. Produsul este disponibil la pretul de 34 de lei.

Forma de bata de baseball, pentru antrenarea intregului corp

Atunci cand decizi sa iti cumperi gantere pentru antrenament, acestea nu trebuie sa aiba, neaparat, o forma clasica. Un accesoriu foarte util este, de exemplu, gantera-bata de baseball de 12 kilograme, un model perfect atat pentru exercitii dinamice, cat si pentru forta.

Fabricata dintr-o singura bucata de metal si acoperita cu vopsea rezistenta, poate fi folosita fara probleme pentru o perioada indelungata de timp. Forma sa permite o prindere sigura, astfel ca poti face inclusiv fandari, balansari laterale sau genuflexiuni, exercitiul devenind eficient si placut. Produsul este disponibil la pretul de 349 de lei, redus de la 459 de lei.

Ridica 20 de kilograme, pentru un antrenament de calitate!

Pe masura ce ajungi la un nivel de pregatire mai bun, creste numarul kilogramelor pe care le poti ridica. Antrenamentele devin mai intense, iar rezultatele obtinute sunt mai usor de remarcat.

Atunci cand ai ajuns la acest nivel, sunt recomandate gantere cu greutati mai mari, precum cea cauciucata, cu greutate fixa de 20 de kilograme, HMS HG PRO. Produsul ofera posibilitatea de a angaja mai multi muschi pe durata efectuarii exercitiilor. Astfel, la unele exercitii sunt folositi muschii stabilizatori, iar la altele muschii adanci.

Forma permite o gama foarte larga de miscari, in timp ce manerul striat previne alunecarea mainilor, garantand astfel o aderenta ferma. Acoperirea din cauciuc reduce zgomotul, precum si riscul de deteriorare a podelei in cazul unui impact. Produsul este disponibil la pretul de 360 de lei.

Gantere de 60 de kilograme, pentru avansati

Gantera hexagonala Sportmann de 60 de kilograme este potrivita pentru persoanele care doresc sa isi dezvolte musculatura bratelor, a pieptului si a spatelui. Are forma hexagonala, pentru o depozitare mai usoara, si este fabricata din materiale de cea mai buna calitate: manerul solid din fier, iar greutatile din cauciuc rezistent.

Manerul are forma ergonomica si prezinta striatii, pentru o prindere ferma, care sa impiedice alunecarea accidentala din maini. Lungimea este de 46 de centimetri, diametrul de 18 centimetri, iar lungimea manerului de 11 centimetri. Pe langa toate avantajele tehnice, are si un aspect estetic deosebit. Produsul este disponibil la pretul de 1 200 de lei.