Ce discuri de motocoasa are in oferta cel mai cunoscut producator din lume?

disc motocoasa

Brandul german Stihl are in oferta sa nu mai putin de cinci tipuri de motocoase, pentru cosirea ierbii inclusiv pe terenuri accidentate sau dificile. In functie de puterea motorului si de tipul uneltei alese, poti realiza actiuni precum cosmetizarea marginilor de gazon, dar si rarirea tufisurilor noduroase.

Bineinteles, aceste clase de putere foarte variate presupun utilizarea diferitelor tipuri de discuri de motocoasa, asa cum vom vedea in continuare. Inainte de toate, insa, sa aflam care sunt modelele de motoutilaje oferite de producatorul cu sediul central la Weiblingen:

– motocoase usoare, care asigura ultimul retus in lucrari de intretinere a terenului si peisajului (functioneaza cu discuri de motocoasa AutoCut si cu 2 taisuri, similare celor din oferta magazinului online Roco Piese);

– de putere medie, pentru terenuri abrupte cu pomi, tufisuri si orice alt tip de vegetatie (functioneaza cu diverse tipuri de cutite taietoare si discuri de metal cu dintii ascutiti);

– de putere mare, pentru intretinerea terenurilor agricole si forestiere, eliminarea hatisurilor rezistente si reducerea numarului de trunchiuri (cutitele folosite sunt cele pentru desisuri);

– motocoase electrice FSE, pentru vegetatia de pe terenuri mici, margini de gazon si straturile din jurul casei, fiind motoutilaje extrem de usoare si recomandate pentru zone cu zgomot interzis;

– cu acumulator FSA, fara fir, fara emisii si fara noxe, cu performante superioare in tunderea ierbii (echipate cu discuri de motocoasa PolyCut si AutoCut).

Iata, in continuare, ce discuri de motocoasa, numite si discuri sau cutite taietoare, poti gasi atat in oferta Stihl, cat si la magazinul online sus-numit:

1. Cap taietor PolyCut (unealta universala pentru activitatile de cosire). Acest dispozitiv robust se foloseste pentru lucrarile de infrumusetare a vegetatiei, dar si pentru cele desfasurate pe suprafete intinse. La alegere, poate fi dotat cu unul dintre cele 3 cutite mobile din material sintetic sau cu un fir de nylon de taiere.

2. Dispozitive de taiere a ierbii cu 2, 4 sau 8 canturi. Acestea sunt recomandate pentru lucrari pe suprafete intinse, cu iarba rezistenta, pentru buruieni dure si stuf. Ele sunt disponibile in trei variante: cu 2 sau 4 canturi (230 de milimetri, ideale pentru lucrari de cosire in iarba tare si uscata si buruiana tare, dar si trestie si tufe subtiri) si cu 8 canturi (230 sau 255 de milimetri, foarte indicat pentru trestie si tufe mai groase).

3. Cutite taietoare pentru desisuri (unealta speciala pentru maracinis). Realizat din otel calit, acest disc de motocoasa este ideal pentru lucrari de rarire si indepartare a ierbii tari si a desisurilor, dar si pentru scurtarea prin taiere a maracinilor. El este disponibil in patru variante: de 250 de milimetri, de 300 de milimetri, de 350 de milimetri (Special si obisnuit). Atentie! Aceste dispozitive taietoare trebuie folosite doar impreuna cu echipament de protectie.

In oferta Roco Piese, pe langa discuri de motocoasa, gasesti si alte piese de schimb pentru aceste motoutilaje: acceleratii, accesorii, angrenaje, aparatoare, carburatii, echipamente de protectie, electrice, filtre de aer, fire, hamuri, mosoare, porniri, tije / tevi si uleiuri si spray-uri.