Ce caracteristici conteaza atunci cand cumparati monitoare de gaming second hand?

Exista multe optiuni confuze si termeni de marketing chiar mai confuzi pe care trebuie sa-i parcurgeti atunci cand cumparati un nou monitor de gaming. Sa detaliem caracteristicile care ajuta de fapt jucatorii. Retineti ca unii factori depind de nivelul de calificare al unui jucator, iar atunci cand cumparati din magazinul online dab-it din Timisoara, cea mai buna varianta este cititi inainte detalii despre laptopuri.

 

Jucatorii competitivi ar trebui sa acorde prioritate vitezei, care necesita rate de reimprospatare ridicate (144 Hz sau mai mult), precum si cel mai mic timp de raspuns si decalaj de intrare  posibil. Acest lucru va va limita probabil la 25 sau 27 de inchi, posibil cu o densitate mai mica a pixelilor si fara culoare extinsa sau HDR.

 

Dar poate ca esti un jucator ocazional care nu va observa diferenta dintre 60 fps sau 144 fps. Va puteti multumi cu 75 Hz sau chiar 60 Hz cuplat cu FreeSync sau G-Sync  si sa acordati prioritate lucrurilor precum calitatea puternica a imaginii, densitatea pixelilor si 30 de inci sau mai mare. Daca bugetul dvs. permite, acest lucru ar putea permite, de asemenea, culori mai saturate sau chiar HDR.

 

Care este rata de improspatare corecta

In mod ideal, doriti un monitor cu cel putin 75 Hz, combinat cu cel mai mic timp de raspuns pe care il puteti gasi.  Rata de reimprospatare este deosebit de importanta pentru jucatori, asa ca majoritatea monitoarelor de jocuri au o rata de reimprospatare de cel putin 120 Hz (cea mai rapida disponibila este 360 ​​Hz) si veti dori un timp de raspuns maxim de 5 ms.

 

Cu toate acestea, exista cateva monitoare second hand de gaming de 60 Hz, iar multe dintre cele 4K sunt limitate la 60 Hz. Daca optati pentru un afisaj de 60 Hz si intentionati sa jucati, G-Sync sau FreeSync este o necesitate.

 

Rezolutie mai mica + placa grafica buna = rate de reimprospatare mai rapide. Priviti afisajul pe ecran (OSD) de la Acer Predator Z35 curbat ultrawide. Rezolutia sa este suficient de mica, astfel incat o placa grafica rapida poate atinge o rata de reimprospatare de 200 Hz cu G-Sync activat. Daca cumparati un monitor pe termen lung, amintiti-va ca placa grafica pe care o foloseste computerul dvs. peste 1-3 ani poate fi capabila sa atinga aceste viteze cu usurinta.

Monitoare second hand pentru gaming

Va faceti griji pentru decalajul de intrare? Decalajul de intrare este timpul necesar monitorului pentru a recunoaste iesirea de pe placa grafica sau cand ati apasat un buton de pe tastatura sau mouse si este ceva ce in joc ce ar trebui sa evitati si aveti nevoie de un raspuns bun. Ratele de reimprospatare ridicate indica, in general, o intarziere de intrare mai scazuta, dar intarzierea de intrare nu este de obicei listata in specificatii, asa ca verificati recenziile monitorului dorit pentru informatii. Site-urile care vand monitoare de gaming este posibil sa listeze si astfel de informatii pentru utilizatorii care cauta mai multe detalii pentru a determina daca monitorul este sau nu potrivit pentru ei.